Átrepült a szembesávba az M0-son egy autó, mert defektet kapott az azt szállító kamion

2024.08.04. 10:26
Defektet kapott egy autószállító kamion, az egyik szállított jármű a szembesávba repült. A szerencsétlenségben senki nem sérült meg.

Magyar Közút tette közzé a videót, amin az látható, ahogy július 27-én reggel, az M0-s autóút szigetszentmiklósi szakaszán egy külföldi autószállító tréler a külső sávban haladva durrdefektet kapott. A kamion azonnal irányíthatatlanná vált, és az elválasztósáv betonelemeibe csapódott. Az ütközés akkora erejű volt, hogy a trélerről egy autó átrepült a szemközti oldal belső sávjába.

Csörgő László, a Drivingcamp Hungary vezető trénere szerint:

Valóban hatalmas szerencséje volt az autósoknak, de ki kell emelni több olyan pozitívumot, ami miatt sikerült elkerülniük a balesetet. Az biztosan megállapítható, hogy a sofőrök az utat figyelték, és a vezetésre koncentráltak. Másrészt képben voltak a járművük tudásával és képességeivel, nem kormányozták túl az autókat, profi kikerülő manővereket láthattunk tőlük.

A baleset során a járműveken felül az elkerülőn is jelentős károk keletkeztek:

  • 7 darab betonelem,
  • 28 méter betonalap,
  • 28 méter burkolt vízelvezető árok,
  • 44 méter fénytörő háló
  • 10 darab hálótartó oszlop.
  • 1000 négyzetméternyi felületen kellett takarítási munkát elvégezni.

Ahogy a Magyar Közút bejegyzésében olvasható – egy ehhez hasonló balesetre nem lehet felkészülni, csak a kockázatokat lehet csökkenteni azzal, ha az autósok kizárólag a vezetésre koncentrálnak, betartják a sebességhatárokat, továbbá alkalmazzák a jobbra tartást.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport