Tűz ütött ki Óbudán, a III. kerület több részén is érezték a füstöt

2024.08.04. 17:31 Módosítva: 2024.08.04. 20:04
Az óbudai lakosok vasárnap délután észlelték, hogy a Táborhegyi park egy részén több helyen is füst terjengett, majd a tűzoltóság is megkezdte az oltást.

Először délután négy óra körül a III. kerület Facebook-csoportjába került fel egy fénykép, melyen füst látható. A hozzászólásokból kiderült, hogy a Táborhegyi park egy részén több helyen is tűz ütött ki.

A további kommentekben a lakosság jelezte, hogy mely utcákban lehetett érezni a füstszagot. (A Lajos utcában, Kiscelli utcában, Gyenes utcában, de még a Remete-hegyen is észlelték.) A Kiscelli Múzeum környékén is szállt a pernye, valamint a Bécsi úton már a kivonuló tűzoltókat is látták. Négy óra körül egyébként az Index szerkesztőségében is érezni lehetett a füstöt.

Az Országos Katasztrófavédelem később megjelent tájékoztatásában azt írták, hogy nagy területen ég az aljnövényzet a III. kerületben, a Táborhegyi parknál.

25 tűzoltó, másfél hektár 

Egy frissebb tájékoztatásban már arról is beszámoltak a  Katasztrófavédelem oldalán, hogy a hivatásos tűzoltók, valamint a rózsadombi és zuglói önkéntes tűzoltók jelentős erőkkel érkeztek a helyszínre: 10 autóval összesen 25 tűzoltó érkezett, hogy megfékezzék a lángokat. 

Mint írták, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett megkezdték a munkálatokat, mely végül puttonyfecskendővel és kéziszerszámokkal megakadályozta a lángok továbbterjedését a III. kerületben, ahol mintegy másfél hektárnyi területen ég az aljnövényzet, a bokrok és a fák lombkoronái. Az egységek folytatják munkálatokat, amelyeket a terepviszonyok is nehezítenek.

Majd megfékezték a tüzet

„A fővárosi hivatásos, valamint a rózsadombi és a zuglói önkéntes tűzoltók, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett, puttonyfecskendővel és kéziszerszámokkal megfékezték a lángokat, jelenleg az izzó, parázsló részek megszüntetésén dolgoznak a III. kerületben, ahol mintegy másfél hektárnyi területen égett az aljnövényzet, a bokrok és a fák lombkoronái a Táborhegyi parknál. Az egységek munkáját a terepviszonyok, a terület tagoltsága, a széllökések is nehezítették” – olvasható a Katasztrófavédelem legfrissebb beszámolójában.