Ilyen idő vár a Sziget Fesztivál résztvevőire

2024.08.06. 18:17
A Sziget Fesztivál ideje alatt többnyire napos idő várható, de helyenként lehet számítani záporokra, zivatarokra is. Csütörtökön átmenetileg erős, viharos széllökések is előfordulhatnak.

A HungaroMet előrejelzése szerint kedd délután és szerdán is napos idő várható. A nappali gomolyfelhők éjszakára összeesnek, majd szerdán napközben már csak kevés fátyol- és gomolyfelhő lehet.

Csapadék szerda késő estig nem valószínű, majd a nyugati határt elérhetik záporok, zivatarok.

Kedd délután az északias szél helyenként megélénkül, majd mindenütt gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 27 és 33 fok között alakul.

Csütörtökön gomoly- és időszakosan akár vastagabb fátyolfelhők zavarják a napsütést. Helyenként – kelet, délkelet felé haladva egyre kisebb eséllyel – valószínű zápor, zivatar. Megélénkül az északnyugati szél, zivatarok környezetében átmenetileg erős, viharos széllökések is előfordulhatnak.

Hajnalra 13 és 18 fok közé süllyed a hőmérséklet, azonban a Nyugat-Dunántúlon, illetve a vízpartok mentén ennél néhány fokkal enyhébb, a hidegre hajlamos helyeken hűvösebb lehet az idő. Délutánra többnyire 29 és 35 fok közé emelkedik a hőmérséklet, délkeleten lesz a legmelegebb.

Pénteken napos időre számíthatunk általában kevés gomoly-, illetve fátyolfelhővel. Néhol – nagyobb eséllyel nyugaton, délnyugaton, valamint északkeleten – előfordulhat zápor, zivatar. Napközben élénk lesz az északnyugati szél. Hajnalra általában 15 és 20 fok közé csökken a hőmérséklet, a hidegre hajlamos helyeken ennél hűvösebb, a vízpartokon enyhébb lehet az idő. Délután 29, 35 fok között alakul a hőmérséklet, az Alföldön lesz a legmelegebb.

Szombaton gomolyfelhős, napos időre van kilátás, északkeleten néhol nem zárható ki zápor. Az északnyugati szél többfelé élénk, helyenként erős lesz. A hajnali 13, 22 fokról 30 és 36 fok közé melegszik fel a levegő. 

Vasárnap általában derült vagy gyengén felhős, napos idő ígérkezik csapadék nélkül. Többnyire mérsékelt lesz a légmozgás. Hajnalban többnyire 13, 20, délután 28, 35 fokot mérhetünk, az északkeleti tájakon lesz a kevésbé meleg idő.

Jövő hétfőn derült vagy gyengén felhős, napos, száraz időre számíthatunk. A légmozgás többnyire mérsékelt lesz. A hajnali 15, 22 fokról délutánra 29, 37 fok közé melegszik fel a levegő, továbbra is az északkeleti tájakon valószínűek az alacsonyabb hőmérsékleti értékek.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras