Akár 7,5 év börtönbüntetést is kaphat a kisfiút felrúgó karateedző

2024.08.06. 06:06 Módosítva: 2024.08.06. 07:21
Amennyiben több bűncselekményt is rábizonyítanak Agócs Tibor karateedzőre, abban az esetben halmazati büntetésként akár 7,5 év börtönbüntetést is kaphat Magyar György ügyvéd szerint.

Korábban beszámoltunk arról, hogy a férfi továbbra sem kért bocsánatot a fiútól, azonban üzenetet küldött a családnak, melyben kifogással élt, miért nem tudott még személyesen elmenni a bántalmazott gyermekhez és édesanyjához.

A karateedző üzenetében azt írta, hogy rászállt a média, ezért nem jutott el hozzájuk, azonban az édesanya szerint azóta már telefonon is kereste őket, de nem fogadta a hívást. Az örökre eltiltott tréner a következőt üzente a kisfiúnak:

Szeretném, ha tudnád, hogy nagyon sajnálom, amit tettem. Személyesen is el szeretném mondani ezt neked! Sajnálom, hogy nem taníthatlak karatézni. Mindent elrontottam.

Az édesanya ennek ellenére dühös, amiért a férfi nem tudott velük még találkozni, ezért nem válaszolt az üzenetre. Pontos helyet és időpontot vár, amikor személyesen is bocsánatot kér tőlük a gyanúsítottként kihallgatott edző.

Ma 10.45-kor is telefonált... Írjon konkrét dátumot, nincs kedvem vele beszélni

− tette hozzá a bántalmazott kisfiú édesanyja.

Milyen esetben módosulhat a karateedző büntetése?

Gellér Balázs ügyvéd elmondta, hogy ha csak a bocsánatkérés miatt kereste őket, az enyhítő körülmény lehet, viszont minden más ront a helyzetén. A férfit spanyolországi nyaralása után tudta csak kihallgatni a rendőrség, mely alatt elismerte tettét.

A rendőrség azonban nem reagált az RTL Híradó megkeresésére, hogy pontosan hány bűncselekmény elkövetésével vádolják az ügyben. Amennyiben azonban több vádpont is fennáll, büntetése másfélszeresére növekedhet, öt évről 7,5 évre − ezt már Magyar György ügyvéd közölte a Népszavával.

Az Országos Rendőr-főkapitányság tájékoztatása alapján július 29-én történt meg a férfi kihallgatása, aki tettének elismerése után szabadlábon védekezhet, de a rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja az ügyet.

Először ismeretlen tettes ellen kezdték meg a nyomozást garázdaság vádjával, de amint kiderült a bántalmazó személye, utána már változott a vád kiskorú veszélyeztetésére (ami két év szabadságvesztéssel büntethető). Ehhez társulhat még további bűncselekményként a testi sértés és foglalkozási szabály megszegése. Ezek alapján már öt év helyett 7,5 év börtönbüntetést is kaphat.

A nyomozás időtartamáról további tájékoztatást nem közölt az ORFK, valamint arról sem, mennyi gyereket fognak kihallgatni az ügyben. A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság azonban jelezte, az „üggyel kapcsolatban az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló törvény értelmében adatvédelmi okok miatt nem adhatnak információt”.