18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Megvadult pitbull marcangolta halálra egy kislány kölyökkutyáját Pápán

2024.08.09. 20:44
Megvadult kutya marcangolt halálra egy négy hónapos francia buldogot Pápán hétfő délelőtt. Az állat tulajdonosa tagadja felelősségét. Az ügyben eljárás indult.

Hétfőn egy tízéves kislány sétálni vitte francia buldog kölyökkutyáját Pápán. Az egyik házból azonban kiszökött egy harci kutya, és hátulról megragadta a kislány mellett sétáló kiskutyát. A lány nagymamája csak arra lett figyelmes, hogy unokája véresen, zokogva áll a kapujában. 

Az RTL Híradó riportja szerint a lány hiába kiabált segítségért, többen is elsétáltak mellette. A támadásnak végül a házban lakó férfi és a közeli bolt egyik vevője vetett véget. Az utóbbi megfogta az agresszív kutyát, a lakó pedig hívta a rendőrséget. 

A csatorna úgy tudja, a megvadult kutya nem először szökött meg gazdáitól. A tulajdonosokat nem tudták elérni. A kislány anyja azt mondta, nekik nem ismerték el a felelősségüket, sőt felelős állattartónak tartják magukat, a megegyezésre nem voltak hajlandóak. 

A történtek után azonnal rohantak az állatorvoshoz, de nem tudták megmenteni a kutya életét. A Veszprém vármegyei kormányhivatal közölte, hogy az ügyben eljárás indul a kutya tulajdonosa ellen. Az RTL információi szerint azóta a harci kutya gyepmesteri megfigyelésen van.