Sorra esnek el az autópályák, az M1-esen már több mint hat kilométeres a torlódás

2024.08.09. 16:55
Hármas karambol történt Szombathely és Vép között péntek délután, a helyszínre mentőhelikopter érkezett, de utóbb kiderült, hogy két gépkocsivezető életét vesztette. Az M1-es autópályán több motoros ütközött össze, a forgalmat megállították. Az M3-ason is baleset történt.

Összeütközött három személyautó a Vép és Szombathely közötti úton, a 8443-as út 19-es és 20-as kilométere közötti szakaszon. A baleset következtében két gépjármű is az árokba borult – közölte a katasztrófavédelem pénteken. 

Az egyik kocsiba beszorult egy ember, őt a szombathelyi hivatásos tűzoltók feszítővágó segítségével kiemelték. A műszaki mentést a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat vezetésével végzik. A társhatóságok is a balesetnél dolgoznak. A helyszínre mentőhelikopter is érkezett. A helyszínelés miatt az utat lezárták, a forgalmat mindkét irányból visszafordítják.

A police.hu arról számolt be, hogy a Vép és Szombathely közötti útszakaszon történt baleset következtében két személy olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette.

Az Útinform beszámolója szerint az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán is baleset történt: több motoros ütközött össze. A 115-ös kilométernél,

Győr elkerülő szakaszán megállították a forgalmat.

A torlódás meghaladta a 6 kilométert. Az ellenkező oldalon, szintén a 115-ös kilométernél a nézelődők miatt már csaknem 2 kilométeres torlódás alakult ki.

Az M3-as autópályán, a Vásárosnamény felé vezető oldalon, a bagi szakaszon is baleset történt. A 41-es kilométernél a belső sávot lezárták.

Az M85-ös autóúton, Sopron irányába, Nagycenk közelében a 77-es kilométernél nemrég egy motoros és egy teherautó karambolozott. A külső sáv zárása mellett ismét engedik a forgalmat.

A 2-es főúton, az M2-es autóút után egy műszaki hibás kamion foglalja el a Rétság felé vezető oldalt. A 41-es kilométernél irányonként egy-egy sávon halad a forgalom.

Erős a forgalom az M0-s autóút több szakaszán, ezért lassulásra, szakaszos torlódásra kell számítani az M3-as autópálya irányába, Szigetszentmiklós térségében, valamint az M5-ös autópálya csomópontjánál. Az ellenkező irányba pedig Pécel térségében.

Füzesabony előtt, valamint a Mezőkeresztes csomópont után 2-3 kilométeres torlódásra kell számítani az M3-as autópályán, Vásárosnamény irányába a munkaterületeknél.

Több helyen munkavégzés miatt sávzárásra és szakaszos torlódásra kell számítani az M5-ös autópályán. Röszke irányába, Ócsa és Inárcs között, valamint távolabb, Budapest irányába Lajosmizse után.