Lezárult a vizsgálat, az iskola nem tartja magát felelősnek, amiért leszakadt a tízéves fiú lépe

2024.08.09. 21:06

Ahogy arról májusban beszámoltunk, szünetben támadt rá hátulról négy kislány arra a tízéves kisfiúra, akin az incidenst követően életmentő műtétet kellett végrehajtani. Az iskola belső vizsgálatot rendelt el, a rendőrség pedig nyomozza az eset körülményeit. Az elkövetők 10 és 12 év közötti lányok voltak. Az RTL híradójából kiderült, hogy a belső vizsgálat lezárult, az iskola tanárai nem hibáztak.

A fiú a műtét óta gyulladáscsökkentőket szed, édesapja szerint örök nyomot hagy a fia számára ez a seb, hiszen  ha észreveszi magán, mindig eszébe fog jutni, hogy mi történt.

A fiút ketten lerántották a földre, majd még ketten csatlakozva hozzájuk nagy erővel rúgni kezdték az iskola udvarán. Az intézmény belső vizsgálatot rendelt el, ami az eset után tizenkét nappal le is zárult. A híradó úgy tudja, hogy a szünetben felügyelő pedagógusok mulasztást nem követtek el, a tanulók felelőtlen játéka vezetett a kisfiú súlyos sérüléséhez,

Az iskola hozzátette, hogy szerintük a legnagyobb gondosság mellett sem volt elkerülhető a súlyos következmény. Arra jutottak, hogy az intézkedések helytállóak voltak.

Ha a megfelelő mennyiségű pedagógus lett volna kint az udvaron, akkor valószínűleg ez nem történt volna meg

– mondta a gyermek édesapja, aki hozzátette, hogy az udvaron észre kellett volna venniük a fia sérülését.

A nyomozás még tart az ügyben, eddig egy lányt hallgattak ki, aki már elmúlt 12 éves, ezáltal büntethető.

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20 számon vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található: http://vansegitseg.im.gov.hu.

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.