Keresztben állt meg egy vonat Adonynál, miután utánfutónak ütközött

2024.08.10. 16:33
Autó utánfutójának ütközött egy tehervonat Adonynál szombat délután. Az utánfutó az árokba csapódott, a vonat keresztben állt meg. Az M1-es autópályán is baleset történt.

Egy gépkocsi csónakszállító utánfutójának ütközött egy tehervonat Adony és Iváncsa határában, a 6209-es úton, a vasúti átjáróban – közölte a katasztrófavédelem szombat délután. 

Az ütközés következtében az utánfutó az árokba csapódott, a vonat keresztben állt meg az átjáróban, az autó szintén keresztben az úttesten. A műszaki mentési munkálatokhoz a pusztaszabolcsi hivatásos tűzoltók érkeztek meg. A baleset miatt teljesen lezárták az érintett útszakaszt.

A Mávinform közölte: Pusztaszabolcs és Adony között átmenetileg szünetel a közlekedés, mert szombat délután egy tehervonat az egyik átjáróban egy gépkocsi utánfutójával ütközött. A fennakadás végéig az S42-es vonatok helyett Pusztaszabolcs és Adony között pótlóbuszok közlekednek, ezért késésekre lehet számítani.

Az M1-es autópálya 95-ös kilométerszelvényénél, Ács térségében, a Sopron felé vezető irányban pedig két autó karambolozott. Az ütközést követően az egyik autó a leállósávban állt meg, a másik a pályán maradt.

Az ácsi önkormányzati tűzoltók mellett a társhatóság is a helyszínre érkezett, a pályaszakaszt lezárták. A baleset miatt lezárták a Sopron felé vezető pályaszakaszt.