Lövöldözés és tömegverekedés volt Ercsiben, többeket kórházba kellett szállítani

2024.08.11. 07:15
Szombaton délután tömegverekedés tört ki a Fejér vármegyei Ercsi településen. Két csoport tagjai különböző fegyverekkel, többek közt gázpisztolyokkal és baseballütőkkel törtek egymásra. Voltak, akik olyan súlyosan sérültek, hogy kórházba kellett őket szállítani.

Különféle eszközökkel, gázpisztolyokkal, riasztópisztolyokkal, botokkal, baseballütőkkel és autókkal támadt egymásra két csoport Ercsiben – írja a Bors. A tízezer fős településen pillanatok alatt lincshangulat alakult ki.

A lap információi szerint többen megsérültek, voltak, akiket kórházba kellett szállítani.

Történt egy nagyobb incidens, fegyverekkel törtek egymásra az emberek. Voltak olyanok is, akiket több lövés eltalált

– számolt be egy helyi a történtekről. Egy másik férfi, aki a helyszíntől nem messze él, elmondta, hogy csak a boltba ugrottak ki, viszont nem tudtak hazamenni, mert nem engedték őket oda a rendőrök.

Lövöldöznek Ercsin, és emiatt be sem engednek minket az utcánkba

– jegyezte meg a helyi lakos. 

Végül a rendőrök vetettek véget a tömegverekedésnek. A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság a lapnak elmondta, hogy a Gárdonyi Rendőrkapitányság munkatársai csoportosan felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt indítottak büntetőeljárást. Az elsődleges rendőri intézkedések megerősített rendőri jelenlét mellett jelenleg is folyamatban vannak a településen.