Kilométereken át nyitott ajtóval száguldozott a MÁV vonata

2024.08.11. 10:22
Csütörtök délelőtt az egyik Bakony Intercity kilométereken keresztül nyitott ajtóval, több mint 100 kilométer per órával száguldott. A kocsi áramellátásával lehetett gond, ezért nem csukódott be az ajtó, de a MÁV szerint senki sem volt veszélyben.

Az RTL Híradó egyik nézője csütörtök délelőtt videóra vette, hogy a Budapestről induló egyik Bakony Intercity nyitott ajtóval, több mint 100 kilométer per órával száguldott.

A felvételt készítő utas szerint hosszú percekig nyitva volt az ajtó, ami Székesfehérvárnál hibásodott meg, és csak a következő állomáson, a 20 kilométerre lévő Várpalotánál javították meg.

A MÁV elismerte a hibát, és megjegyezték, hogy a kocsi áramellátásával volt gond, ezért nem csukódott be az ajtó. Azonban mint mondták, a jegyvizsgáló észrevette a hibát, újraindította a rendszert, és becsukta az ajtót.

A vállalat szerint senki sem volt veszélyben.

A zuglói állomáson az RTL-nek egy utas azt mondta, hogy tapasztaltak már hasonló hibát korábban is, igaz akkor az ajtó magától becsukódott pár perc után, nem kellett a kalauz közbenjárása.

A MÁV azt kéri az utasoktól, hogy ha menet közben hibát észlelnek, arról szóljanak a kalauznak.