Kutyájával együtt akart öngyilkos lenni egy nő a Duna budakalászi szakaszán

2024.08.11. 18:48
Szombat délután a Duna budakalászi szakaszán egy középkorú nő a SUP-járól próbálta magát és kutyáját a vízbe fojtani. A közeli hajótároló munkatársai, valamint a közterület-felügyelet és a BRFK Dunai Vízirendészet közös hajós járőrei időben közbeléptek, így sikerült megakadályozni a tragédiát.

A budakalászi Silver Dock hajótároló munkatársa augusztus 10-én délután értesítette a közterület-felügyeletet egy súlyos esetről, amely a Lupa-sziget mellett, a Dunában történt – közölte az Óbuda-Békásmegyer Közterület-Felügyelet vasárnap.

Egy középkorú nő mentőmellény nélkül, egy kis termetű kutyával a SUP-ján tartózkodott, és láthatóan többször szándékosan nyomta le a saját fejét a víz alá, ami öngyilkossági kísérletre utalt.

A hajós járőrök azonnal a helyszínre siettek. Mire megérkeztek, a zavart, kétségbeesett nő már a parton volt, és összeroskadva zokogott, aki a jelek szerint magában és kutyájában is kárt akart tenni.

A Silver Dock munkatársa segítette ki a nőt a vízből. A mentők gyorsan a helyszínre érkeztek, és az elsődleges vizsgálatok után kórházba vitték a hölgyet.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123-as telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.