Fokozta a sebességmérést a rendőrség, csökkent a gyorshajtók száma az Árpád hídon

2024.08.12. 13:13
A rendőrség fokozta a közlekedésrendészeti ellenőrzések intenzitását az Árpád hídon, aminek köszönhetően csökkent a gyorshajtók száma az érintett szakaszon. A főváros által beígért traffipaxok viszont továbbra sem látják el a feladatukat.

Jelentősen csökkent a gyorshajtók száma az Árpád hídon: július 29. és augusztus 11. között a hídon felállított traffipaxok 196 gyorshajtót mértek be, körülbelül feleannyit, mint az azt megelőző két hétben – számolt be a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK).

Mint írták, a vezetők közül a leggyorsabb 125 kilométer per órával száguldott, ezért 78 ezer forint közigazgatási bírságot szabtak ki rá.

Hozzátették: a jelzés nélküli rendőrautók az elmúlt két hétben hat, az azt megelőző két hétben 19 gyorshajtót állítottak meg, rájuk összesen 253 500 forint közigazgatási bírságot és 24 büntetőpontot szabtak ki.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság július 19-én helyszíni sajtótájékoztatón jelentette be, hogy az Árpád hídon rendszeresen zajló közlekedésrendészeti ellenőrzések intenzitását tovább fokozza, így ott a nap 24 órájában lehet sebességmérésre számítani.

Több halálos baleset is történt a hídon 

Az elmúlt években több halálos baleset is történt az Árpád hídon, aminek egy részét gyorshajtás miatt okozták. Tavaly egy 26 éves kerékpáros vesztette életét, miután egy 690 lóerős Mercedes-AMG sofőrje elvesztette uralmát az autója felett, majd többször megpördült, és a szalagkorlátot átszakítva elgázolta a szabályosan haladó biciklist. 

Idén júliusban pedig három ember halt meg egy forgalommal szemben közlekedő személy miatt. A férfi több autónak is nekiütközött, majd összeütközött a vele szemben szabályosan közlekedő Suzuki Ignisszel. 

Az eset után a főváros beszerezte és a telepítését is elvégezte, mégsem tudják ellátni preventív funkciójukat teljeskörűen a július elején beígért sebességmérő kamerák. Az Árpád hídi baleset után egyelőre a rendőrség álló és mozgó sebesség-ellenőrzéseket végez a kritikus helyszíneken.