A DK elnöke beleállt Deutsch Tamásba, de könnyen lehet, hogy nincs igaza

2024.08.12. 19:52
Méltatlannak nevezte Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke Deutsch Tamást, a Fidesz EP-képviselőjét, amiért a magyar olimpiai csapat különgépén utazott. A közösségi médiában tett állítását azonban cáfolja, hogy Deutsch Tamás több sportbizottság elnöki, valamint alelnöki pozícióját tölti be.

Gyurcsány Ferenc Facebook-oldalán állt bele Deutsch Tamásba, aki az olimpiai csapat különgépével érkezett haza Párizsból Budapestre.

A Demokratikus Koalíció elnöke szerint „méltatlan” az, amit Deutsch Tamás csinált.

Kétszer voltam hivatalból olimpián. Athénban és Pekingben. Előbb sportminiszterként, majd kormányfőként. Egyik alkalommal se mentem az olimpikonok gépével. Rendes menetrendszerű járattal repültem, ahogy szerintem az normális

– írta Gyurcsány Ferenc.

A jelenleg EP-képviselő Deutsch Tamás azonban feltehetően nem politikai tisztségénél fogva tarthatott az olimpiai csapat különjáratával, hanem a sport világában betöltött elnöki pozíciója adott rá lehetőséget. A Fidesz politikusa az alábbi tisztségeket tölti be:

  • Sportegyesületek Országos Szövetségének elnöke;
  • Magyar Testgyakorlók Körének (MTK) elnöke,
  • Magyar Paralimpiai Bizottság alelnöke,
  • Magyar Olimpiai Bizottság elnöke.

A videót, amelyen Deutsch Tamás látható, a Magyar Olimpiai Bizottság „olympicteamhungary” Instagram-oldalán tette közzé.

Magyar Péter is reagált

Gyurcsány Ferenc után a Tisza Párt elnöke is reagált egy Facebook-bejegyzésben, aki szerénységre biztatta a Fidesz politikusát.

A nemzet (s)portolója az aranygépen utazik haza. Hol máshol, ugye, Tomi?

– írta Magyar Péter.