A Kutyapárt elnöke szerint egy éven belül feloszlik a Fővárosi Közgyűlés

2024.08.12. 16:02
Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) elnöke a Válasz Online-nak adott interjújában elmondta, ő tett-e feljelentést a Pokorni Zoltán házát a gyanú szerint munkaidőben takarító önkormányzati alkalmazott esetében; miért emelné a 12. kerületi lakosok parkolási díját a tízszeresére; és azt is kifejtette, mit gondol a Fővárosi Közgyűlésről.

„Egy éven belül feloszlik a Fővárosi Közgyűlés” – fogalmazott a Válasz Online kérdésére Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) elnöke. A politikus a lapnak azt is elmondta, mi a véleménye a Tisza Pártról; miért ül be mégis a budapesti testületbe; és hogy le lehet-e váltani 2026-ban a Fideszt.

  • Kovács Gergely elmondása szerint nem ő tett feljelentést a Pokorni Zoltán, Hegyvidék korábbi polgármesterének házát takarító közalkalmazott ügyében. Majd hangsúlyozta: semmiképp sem a takarítónak van felelőssége ebben, hanem „annak, aki a magánházát takaríttatta vele, miközben közpénzből fizette az önkormányzat”. 
  • Arra a kérdésre, miért pont most kezdtek ellene kampányolni, azt válaszolta: „az a taktika, hogy füstölgő romokat hagyjanak maguk után” az önkormányzatban. „[...] úgy kiürítik a hivatalt, hogy fejetlenség legyen, hogy amikor elkezdünk dolgozni, mindenhova új embereket kelljen találnunk, teljesen új szervezetet kelljen építenünk” – magyarázta az MKKP vezetője hozzátéve: „Majdnem mindenki maradni akar, tehát a kerületben nem lesz káosz.” 
  • Kovács Gergely azt is elárulta: azért állt be Vitézy Dávid mögé, mert elhitte, amit mond. Ha a főpolgármester-jelölt összeállt volna a Kutya Párttal és a Tisza Párttal, akkor „a Fidesz nélkül is meglehetett volna a többsége” – véli az MKKP elnöke. 
  • Arról, miért döntött úgy, hogy mégis beül a testületbe, azt mondta, leginkább magánéleti okai vannak. „Suzi [a Kutya Párt társelnöke - a szerk.] nagyon szerette volna már egy ideje, hogy együtt tudjunk dolgozni valahol. Ő sokat segített nekem a 12. kerületben, én keveset neki a Ferencvárosban, de most beülhetünk egy frakcióba közösen” – fejtette ki a lapnak.
  • Kovács Gergelytől azt is megkérdezték, le lehet-e 2026-ban váltani a Fideszt, mire a politikus úgy fogalmazott: „Le lehetett volna két éve is, ha nem olyan elképesztően béna kampányt hoznak össze az összefogott ellenzékiek. Még így is összeszedtek kétmillió szavazatot. Itt az lesz a legizgibb, ha éppen rajtunk múlna a többség.”

Kovács Gergellyel és  Döme Zsuzsanna Suzival az Index is készített interjút. A teljes beszélgetést ide kattintva olvashatják el.