Tüntetnek a Liberty Dunaújváros dolgozói, a munkabérüket akarják

2024.08.12. 08:52
Továbbra sem kapták meg munkabérüket a Liberty Dunaújváros dolgozói, így hétfő reggel a vállalat székháza előtt kezdtek tüntetni, a cég képviselői a lépcsőről próbálják megnyugtatni a tömeget.

Tüntetésbe kezdtek a Liberty Dunaújváros dolgozói, miután a vállalat nem fizette ki munkabérüket – közölte egyik olvasónk.

A Dunaferr DV. Vasas Szakszervezeti Szövetség és a Dunaferr Ifjúsági Szervezet vezető képviselői – a munkavállalóknak írt levelükben – arról tájékoztattak korábban, hogy munkáltató arról értesítette őket, gond van a júliusi munkabérek időben történő kifizetésével – számolt be a duol.hu.

A két érdekvédelmi szervezet péntek délután ismét megerősítette, hogy „a Liberty Dunaújváros nem tudja határidőre kifizetni a munkavállalók bérét”, miközben állítólag olyan hírek kaptak szárnyra a vállalaton belül, miszerint augusztus 12-én mégis kiutalják a béreket.

Az olvasónk által küldött fotó alapján több tucat tüntető tiltakozik a vállalat székházánál, a Liberty Dunaújváros képviselői pedig a lépcsőről próbálják megnyugtatni a tömeget.

Munkabérükért tüntetnek a volt Dunai Vasmű, ma Liberty Dunaújváros dolgozói. A hangos tömeg előtt magyarázkodik meg ígérget a cég vezetése

– fűzte hozzá.

A hírrel kapcsolatban megkerestük a Liberty Dunaújvárost is, de nem adtak tájékoztatást. Amennyiben mégis válaszolnak kérdéseinkre, frissítjük cikkünket.

A NAV Fejér Vármegyei Igazgatósága még július 30-i dátummal – augusztus 7-i közzététellel a Magyar Közlönyben – végrehajtást rendelt el a Liberty Dunaújváros cége, a Duna Furnace Dunai Vasmű Kft. ellen.