Nem indul el augusztus végén az ATV ÖT című vitaműsor

2024.08.14. 21:26
Sajtóértesülések szerint az ÖT stábtagjai az indulóértekezleten tudták meg, hogy nem kerül képernyőre a népszerű vitaműsor az eredetileg meghirdetett időpontban. Az ATV-nél egy úgynevezett Műsortanács dönt majd arról, hogy szakmai és pénzügyi szempontok alapján milyen műsorokat indítanak el az őszi időszakban.

Nem indul el a meghirdetett időben az ATV-n az ÖT című vitaműsor, hiába tájékoztatták előzőleg a stábtagokat és a műsorújságban a nézőket is arról, hogy már augusztus 26-án képernyőre kerül. A Media1 információi szerint az új évad gyártását leghamarabb szeptember végén, vagy csak októberben kezdhetik meg. 

A hét legfontosabb eseményeit megvitató műsor első adását eredetileg 2024. augusztus 26, 21:55-re tűzték ki Konok Péter történész, Schiffer András ügyvéd, Ceglédi Zoltán politikai elemző és Hont András újságíró szereplésével. Ehhez képest állítólag az ÖT stábtagjai az induló értekezleten tudták meg, hogy egyelőre mégsem számítanak rájuk. 

Az ATV Műsortanácsa dönt majd arról, hogy szakmai és pénzügyi szempontok alapján mely műsorok kerülhetnek képernyőre, ami biztos, hogy a véleményműsorok visszatérésére októberig várni kell.

A televíziós társaság sajtóosztálya az alábbi közleményt írta a lap érdeklődésére reagálva:

„Az ATV a nyár folyamán két új belső testület létrehozását is indokoltnak tartotta a hatékonyabb működés érdekében. Az egyik az átfogó üzleti kérdéseket vizsgáló háromfős Stratégiai Tanács, amelynek feladata a változó piaci viszonyok és fogyasztói szokások követése és annak lereagálása. A másik egy ötfős Műsortanács, amelynek feladata a csatorna műsorpolitikájának megvitatása. A Műsortanács az érintett osztályok igazgatóiból áll. A Műsortanács anyagi, szakmai szempontokat és nézői igényeket vesz figyelembe. Ahhoz, hogy egy ilyen méretű intézmény időben érzékelje a megújulás szükségességét, elengedhetetlen ilyen munkacsoportok létrehozása.

Mivel az őszi struktúra legfontosabb váltása a Géniusz és A nagy dilemma indulásával lesz, úgy döntöttünk, hogy szeptemberben még nem szeretnénk minden nyári pihenőre vonult műsorunkat elindítani. Ez lehetőséget biztosít az ATV Csoportnak mint magánintézménynek, hogy újragondolja, indokolt-e véleményműsorok megújítása. Ezt a munkát végzi el a Műsortanács. Ez a döntés a televíziós műsorstruktúrának csak kis részét, a késő esti sávot érinti, ahol szeptemberben ideiglenesen több Fórum című műsort sugárzunk. A véleményműsorokról hozott döntés csoportszintű, így a Spirit FM-re is érvényes.”