Íme az „Év lepárlója-díj” nyertese: rangos nemzetközi versenyt nyert a magyar kifőzde

2024.08.14. 08:14
Az Árpád Pálinka Manufaktúra három itala is rangos versenyen nyert aranyérmet. A kifőzde a legjobb Csomagolású Szeszes Italnak járó díja mellett elnyerte az „Év Gyümölcspárlata-” és az „Év Lepárlója-díjat” is.

A békéscsabai Árpád Pálinka Manufaktúra három díjat is nyert az idei USA Spirits Ratings nemzetközi szeszesital-versenyen. A hírt Vitályos Eszter fideszes politikus is megosztotta Facebook-oldalán.

A békéscsabai pálinkafőzde a világ egyik legrangosabb versenyét nyerte meg, hiszen az  USA Spirits Ratings egy kiemelkedően rangos esemény a szeszes italok világában,

amelyen több mint 800 nevezett termék vett részt a világ 40 országából.

A verseny célja, hogy ténylegesen olyan márkákat emeljenek ki, amelyek nemcsak minőségiek, de még valódi értékeket is közvetítenek a vásárló számára. A verseny bírái az iparág vezető szakemberei voltak a világ minden tájáról.

A pontozás pedig egy szigorú rendszer szerint zajlott, a csomagolás és az ár-érték aránya mellett kémiai elemzést is végeztek a különböző italokon. Az idei versenyen a következő kategóriákban nyert aranyérmet az Árpád Pálinka Manufaktúra:

  • Az Év Lepárlója (Árpád Classic Gin – 95 pont);
  • Legjobb Csomagolású Szeszes Ital (Árpád Paprika Gin – 94 pont);
  • Az Év Gyümölcspárlata (Árpád Prémium Gyömbér Párlat – 90 pont);

Hegedűs Mónika és Nagy Árpád – a vállalat két tulajdonosa – elmondta, hogy nem ez az első nemzetközi sikerük, hiszen a classic ginjük nemrég az IWSC 2024 nemzetközi versenyen és a London Spirits Competitionön szintén aranyérmet nyert, több termékük pedig ezüstérmet kapott.