A Dunából szedték össze az Ördög-ároknál bulizó fiatalokat

2024.08.15. 08:25
Az éjjeli nagy viharban eltűnt fiatalokat a Dunából menekítette ki a rendőrség és a katasztrófavédelem. A vízből kimentettek közül három embert vittek kórházba, ugyanakkor ellentmondásos, hogy minden Dunába esettet megtaláltak-e. Ami biztos, a katasztrófavédelem befejezte a keresést.

A hajnali nagy viharban az Erzsébet híd budai oldalán, az Ördög-árok kifolyónál emberek sodródtak a Dunába – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK).

A BRFK Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság és a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság hajóit azonnal a helyszínre irányították, és megkezdték a segítségre szorulók keresését, a BRFK és a Készenléti Rendőrség munkatársai pedig a parton folytatták a kutatást, míg a Budapesti Közlekedési Központ melegedőbuszt biztosított. Néhányan saját erejükből ki tudtak úszni, őket kisegítették a vízből. A mentők három embert vittek kórházba.

A budapesti rendőrök adatgyűjtést folytattak, és meghallgatták a helyszínen lévőket. A rendelkezésre álló adatok szerint zenés rendezvényt tartottak az Ördög-árok kifolyónál, ahonnan a hirtelen kizúduló csapadékvíz több embert sodort a folyóba. Bár a helyszínen meghallgatott mintegy 30 tanú nem jelezte, hogy bárki eltűnt volna, a vízirendészet hajói folytatták a folyószakasz átfésülését.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság megkeresésünkre elmondta, hogy a Duna érintett szakaszán az egységeik befejezték az átvizsgálást. Cikkünk megjelenésekor nem egyértelmű, hogy minden Dunába esett fiatalt megtaláltak-e az éjszaka.

Frissítés (9:15): A BRFK közölte, hogy a körülmények tisztázása érdekében a BRFK I. Kerületi Rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen rendelt el nyomozást.

Frissítés (12:15): Az AcNews információi szerint egy Döbrentei téri rave party közben a fiatalok az Ördög-árok kiszáradt vízgyűjtőjében táncoltak, amikor a vihar megérkezett, felduzzasztotta a patak medrét. A portál úgy tudja, hogy hajnalban egy kétségbeesett, fiatal lány kért segítséget a közelben tartózkodó, az augusztus 20-i tűzijáték miatt telepített robbanószereket felügyelő biztonsági őröktől.