Munkásokat szállító busz gyulladt ki Tarnaörs határában

2024.08.15. 19:11
A Katasztrófavédelem és az Útinform tájékoztatása alapján Tarnaörs határában kigyulladt egy autóbusz, melyet rövid időn belül el is oltottak a tűzoltók. Ezenkívül több autóúton várható forgalomlassulás.

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy munkásokat szállító autóbusz Tarnaörs határában. A 3229-es úton lángoló járműhöz a jászárokszállási önkormányzati, valamint a hevesi hivatásos tűzoltókat riasztották. A busz tüze meggyújtotta a környező száraz füvet is. A járművön negyvenen utaztak, mindenki épségben leszállt, az utasokat mentesítő járat vitte tovább.

A jászárokszállási és a hevesi tűzoltók rövid időn belül megfékezték a Tarnaörs határában kigyulladt busz lángjait. A rajok négy vízsugárral oltották el a tüzet, már az utómunkálatokat végzik, közölte a Katasztrófavédelem.

Több autópályán és főúton várható még forgalomlassulás

Mindeközben az Útinform honlapján késő délután azt írták: 

  • Az M3-as autópályán, a Vásárosnamény felé vezető oldalon, Mezőnagymihály térségében, a 140-es kilométernél lévő terelés előtt az erős forgalom miatt egy-két kilométeres torlódás alakult ki.
  • A 61-es főúton, Dunaföldvár térségében egy nyergesvontató felborult. A 3-as kilométernél a forgalom fél pályán halad.
  • Az M2-es autóúton az M0-s autóút felé vezető oldalon, a 29-es kilométernél lévő Göd csomópont le- és felhajtó ágát felújítási munka miatt lezárták. Kerülni a 25-ös kilométernél lévő Dunakeszi/Révdűlő csomóponton keresztül lehet.
  • Mosonmagyaróváron a Szent István Napok rendezvénye kezdődik, ezért már a hajnali óráktól lezárták az 1-es főutat a Magtár utca és a Kápolna tér között. A forgalmat augusztus 21-én az esti órákig elterelik, a terelőutat táblák jelzik.