„Börtönbe került” a közszolgálati egyetem elismert hallgatója

2024.08.17. 10:04
Koprivanecz Milán bv. százados egyike volt annak a 138 hallgatónak, akik Pintér Sándor belügyminiszter és a rendvédelmi szervek tábornoki karának jelenlétében június 29-én ünnepélyes keretek között tették le a tiszti esküt az NKE Ludovika Campusán.

A frissen diplomázott büntetés-végrehajtási százados július közepén kezdte meg szolgálatait a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézetben. Biztonsági tisztként nap mint nap a fogva tartás rendjéért felel. Feladatai közé tartozik többek között a biztonsági feladatokat ellátó állomány eligazítása, tájékoztatása, a fogvatartottak mozgatásakor a biztonsági körülmények figyelemmel kísérése, de a fogvatartottak szabadítása is – írja közleményében a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP).

Mint írták, Milán 2018-ban szerelt fel a büntetés-végrehajtáshoz, akkor még körletfelügyelőként dolgozott, azonban többre vágyott. 3 év tiszthelyettesi szolgálat után jelentkezett a Nemzeti Közszolgálati Egyetem büntetés-végrehajtási szakának nappali tagozatára, ahová 5 másik társával együtt sikerrel felvételizett.

Az egyetemi évek hathetes kiképzéssel kezdődtek, a szorgalmi időszakot az elméleti oktatás mellett magas színvonalú gyakorlati képzések, intézkedéstaktikai és csapatszolgálati órák is színesítették. Tanulmányai során több alkalommal teljesített négyhetes gyakorlatot büntetés-végrehajtási intézetben is.

Milán tudományos diákköri dolgozatával a 2023-as Tudományos Diákköri Konferencián szekciójában harmadik helyezést ért el, egyetemi éveit az évfolyam elismert hallgatóként fejezte be. Ambíciói töretlenek, a büntetés-végrehajtásban megtalálta hivatását – közölte a BVOP.