Kiderült, miért csatlakozott ifjabb Schobert Norbert a tartalékosokhoz

2024.08.17. 19:08
Megerősítené a Magyar Honvédség Magyarország „immunrendszerét”, ezért olyan fiatalok jelentkezését várják, akik „tenni akarnak családjukért, lakóközösségükért, a hazájukért”. Ifjabb Schobert Norbert is jelentkezett tartalékos katonának, ami a toborzók szerint más fiatalok számára is ösztönző lehet.

Ifjabb Schobert Norbert tartalékos katonaként jó példa lehet kortársai számára − mondta Havasi Gergő, a Magyar Honvédség Sportszázadának szakaszvezetője, a tartalékoskampány egyik arca szombaton Budapesten, a Bálna Honvédelmi Központban.

A Bálna központi toborzóirodájában tartott eseményen részt vett ifj. Schobert Norbert is, aki most csatlakozott hivatalosan a Magyar Honvédség területvédelmi tartalékosaihoz.

Havasi szakaszvezető arra is kitért, hogy a tartalékosok a határvédelem mellett szolgálatot teljesíthetnek az árvízvédelemnél is, de akár ipari vagy természeti katasztrófa elhárításában is. Kiemelte, a tartalékosoknak nem kell megszakítani civil foglalkozásukat, így munkájuk vagy tanulmányaik mellett is „tudják vállalni a haza szolgálatát”, sőt az egyetemi felvételihez pluszpontokat is vihetnek magukkal a fiatalok.

Boncz Ádám őrmester, toborzóaltiszt emlékeztetett arra, hogy júniusban indult el a területvédelmi tartalékos katonák jelentkezésére buzdító Szeretem, megvédem! kampány, amelyben a honvédség minden 18 évesnél idősebb magyar állampolgárt megszólít.

Elmondta, hogy tartalékosnak bárki jelentkezhet, aki tartózkodási vagy állandó bejelentett belföldi lakcímmel, valamint minimum általános iskolai végzettséggel rendelkezik. Ezen felül a jelentkezőknek át kell esniük egy alkalmassági vizsgálaton, továbbá fel kell készülniük pszichológiai elbeszélgetésre is. Az érdeklődők az interneten az iranyasereg.hu/tartalekos oldalon jelentkezhetnek − mondta Boncz Ádám.

Ifjabb Schobert Norbert − a tartalékosok toborzására szolgáló kampány mottójához kapcsolódóan − elmondta:

ha van egy ország, amit szeretünk, akkor azt szerintem minden áron meg kell védenünk. Pont ezért csatlakozom én is a katonaság tartalékosai közé.

Szombaton délelőtt a rendezvényen ifjabb Schobert Norbert mellett még további fiatalok is csatlakoztak a honvédséghez tartalékosként.