Szó nélkül elbontották a debreceni sajtófotó-kiállítást

2024.08.17. 15:39
Augusztus 13-án nyitották meg Debrecenben a sajtófotó-kiállítást, ugyanakkor nem egészen négy nappal később, augusztus 17-én már el is bontották azt. A polgármesteri hivatal közlése szerint biztonságtechnikai okokból kellett idő előtt befejezni az eredeti tervek szerint szeptember 8-ig tervezett kiállítást.

Debrecenben mindössze három napig tartott az idén már 42. alkalommal megrendezett sajtófotó-kiállítás, miközben az előzetes tervek szerint a kiállított fotókat egészen szeptember 8-ig lehetett volna megtekinteni a belvárosban – számol be róla a helyi Debreciner.

Mint arra a lap emlékeztet, a kiállítást mindössze augusztus 13-án nyitották meg, augusztus 17-én reggel azonban nagy sietséggel elkezdték elbontani. Előző este a rendezvény kurátorát, Bánkuti Andrást, a Magyar Újságírók Országos Szövetsége fotóriporteri szakosztályának elnökét értesítették, hogy szombaton el fogják bontani a kiállítást, és jelen kell lennie, hogy felügyelje a pakolást.

A lap szerint sem Bánkutinak, sem a lapnak nem árulta el senki a helyszínen, hogy miért kellett mindössze három nap után lebontani a kiállítást, ami a rendezvény 42 éves történetében példanélküli.

Később a HVG kérdésére a polgármesteri hivatal elárulta, hogy a kiállítást a Debreceni Virágkarnevál iránti hatalmas érdeklődés miatt zárták be idő előtt, biztonságtechnikai okokból.

A sajtófotó-kiállítás iránt érdeklődőktől elnézést kérünk, azonban Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata minden esetben a biztonságot és a Debreceni Virágkarneválra látogatók védelmét tekinti elsődlegesnek. A jövőben a kiállítás új, ideálisabb helyszínen fog megvalósulni

– ígérte a polgármesteri hivatal a lap kérdésére, ugyanakkor a Debreciner megjegyzi, hogy tavaly és 2022-ben is a virágkarnevállal egy időben tartották a sajtófotó-kiállítást, ugyanúgy a mostani helyszínen, de akkor nem bontották el.

A kiállítást legközelebb egyébként Békéscsabán lehet majd megtekinteni, ott szeptember 14-én kerülnek kihelyezésre a képek.