Kiderült, mikor jelentik be, hogy megtartják-e az idei tűzijátékot

2024.08.20. 09:55
Az időjárás függvényében kora délután hoznak döntést a Szent István-napi rendezvényekkel kapcsolatban – közölte Kovács Zoltán, az augusztus 20-ai nemzeti ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs vezetője. A testület reggel 7 órakor kezdte meg keddi működését, mialatt szorosan együttműködik a meteorológiai szolgáltatóval és a katasztrófavédelemmel is. A testület vezetője nem sokkal később közölte, hogy az operatív törzs az időjárás függvényében 15 órakor hozza meg a tűzijátékkal kapcsolatos döntéseket.

Megkezdte keddi működését reggel 7 órakor az augusztus 20-ai nemzeti ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs, amelynek munkájában közreműködik többek közt a rendőrség, a honvédség, a katasztrófavédelem, a mentőszolgálat, a meteorológiai szolgáltató, a Budapesti Közlekedési Központ, a Budapest Közút és a fővárosi kormányhivatal – írta Kovács Zoltán, a testület vezetője a Facebook-oldalán.

A nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár a bejegyzésében hozzátette, hogy augusztus 17-e óta nagy érdeklődés mellett zajlanak a Szent István-napi rendezvénysorozat központi programjai Budapesten, szombat óta már több tízezren vettek részt az eseményeken.

Kovács Zoltán tudatta azt is, hogy kedden, a nemzeti ünnepen, a hagyományoknak megfelelően zászlófelvonással és tisztavatással kezdődnek a programok a Kossuth Lajos téren, majd ezt a Duna feletti légi parádé követi.Az érdeklődők 10 és 18 óra között ingyenesen tekinthetik meg a Szent Koronát a Parlamentben.

Délután a Szent István-bazilikánál ünnepi szentmisét és Szent Jobb-körmenetet tartanak, este pedig – amennyiben az időjárás engedi – látványos fény- és tűzijátékkal várják majd az érdeklődőket.

Az államtitkár felhívta a figyelmet arra is, hogy ezeken túl számos ingyenes program közül válogathatnak a kikapcsolódni, szórakozni és ünnepelni vágyók, a részletekről a www.szentistvannap.hu honlapon tájékozódhatnak.

Kovács Zoltán közölte, hogy az időjárás függvényében a rendezvényekkel kapcsolatos döntéseket kora délután hozzák meg.

„Kérjük, mindenképpen figyeljék az időjárással kapcsolatos híreket, mielőtt útnak indulnak. Ünnepeljük biztonságosan Magyarország születésnapját!” – írta az augusztus 20-ai ünnep lebonyolításáért felelős operatív törzs vezetője.

Hamarosan bejelentik a döntést

Kovács Zoltán nemsokkal délután 1 óra körül közölte, hogy rendben és nagy érdeklődés mellett zajlottak az augusztus 20-ai nemzeti ünnep délelőtti programjai. A Kossuth téri díszünnepségen és a látványos légi parádén sokezren vettek részt. A programok délután is folytatódnak, egészen 18 óráig ingyenesen látogatható az Országház épülete – emelte ki bejegyzésében az operatív törzs vezetője.

A meteorológiai előrejelzések szerint a délutáni órákban több hullámban záporok, zivatarok érkeznek a fővárosba, az esti időjárás egyelőre még bizonytalan. Az operatív törzs az időjárás függvényében 15 órakor hozza meg a tűzijátékkal kapcsolatos döntéseket

– írta Kovács Zoltán.

Az augusztus 20-i eseményekről szóló hírfolyamunkat itt találja.