Már a második polgármesteri hivatalba törnek be Simon Miklós országgyűlési képviselő körzetében

2024.08.21. 18:48
A múlt hétvégi nyírbogáti betörés után Geszteréden is ismeretlen tettesek hatoltak be az önkormányzati hivatal épületébe. Ez a település is Simon Miklós országgyűlési képviselő körzetébe tartozik. Hadházy Ákos szerint „a teljes páncélszekrény megugorhatott, benne fontos iratokkal”.

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében, Geszteréden betörés történt a polgármesteri hivatalban, amit szerdán fedeztek fel az önkormányzati dolgozók, akik a hosszú hétvége után tértek vissza a munkába – tájékoztatott a 24.hu.

Ez azért is érdekes, mert a település szintén Simon Miklós országgyűlési képviselő körzetéhez tartozik, ahová a múlt hétvégi nyírbogáti eset is kapcsolódik. Ott szintén betörtek az önkormányzati hivatal épületébe.

Nyírbogáton pedig Simon Miklós felesége, Rizsák Ildikó a polgármester, aki Facebook-posztjában számolt be arról, hogy nemcsak a polgármesteri hivatalba, hanem több házba is behatolás történt.

A két esetet Hadházy Ákos országgyűlési képviselő is kommentálta a közösségi médiában megosztott bejegyzésében, melyben arról ír, hogy „helyi források és a polgármesteri bejelentés szerint is betörtek a nyírbogáti polgármesteri hivatalba. A polgármester arról nem beszélt, hogy mit vittek el, de helybéli forrásom szerint a teljes páncélszekrény megugorhatott, benne fontos iratokkal”.