Gyurcsány Ferenc nekiment a kormánynak, feljelentést tesz az irodavásárlások miatt

2024.08.21. 09:16
Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke szerint 15 ezer lakást lehetne építeni abból a pénzből, amennyiből a kormány irodákat vásárolt. A politikus ezt embertelennek minősítette.

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke Facebook-bejegyzésben írt arról, hogy a kormányzati irodavásárlások miatt feljelentést tesz.

Lakhatási válság közepén a kormány tengernyi irodaházat vásárol önmagának. Miközben az a fiatal, akinek ha nem tudnak segíteni a szülei, annak esélye sincs saját lakásba költözni, a kormány magára költi a pénzt

– írta a DK elnöke arra reagálva, hogy a kormány megvásárolja a Dürer Park irodaházait. A hatalmas épületeket a tervek alapján a Nemzetgazdasági Minisztérium, a Magyar Fejlesztési Bank és több másik állami cég állományával töltik fel.

A politikus elmondta, hogy abból az összegből, amennyiért a kormány irodákat vásárol, 15 ezer lakást lehetne megépíteni.

„Sok ezer család élete áll szemben a kormányfő köreiknek harácsolási vágyával. Disznóság, embertelenség, hűtlen kezelés, amit a kormány csinál. Ez utóbbi miatt feljelentést teszünk” – hangsúlyozta.

Garancsi István érdekeltségébe tartozó Market és a Tiborcz István-közeli Főnix Magántőkealap által jegyzett cég két hatalmas irodaházat építtetett az Ajtósi Dürer sor és az Abonyi utca által közrezárt, 3,7 hektáros területre.

A 24.hu információi szerint az állam teljes egészében megvásárolja mindkét irodaházat. Az épületekbe költözhet az előkészítést végző MNV és a Magyar Fejlesztési Bank egyaránt. Azt is megjegyzik, hogy a Városliget melletti irodaház előnyeit a Nagy Márton vezette Nemzetgazdasági Minisztérium dolgozói élvezhetik majd. A kormány bankjának a Parlamenthez közeli központját egyébként tavaly év végén már megpróbálták elárverezni. A felsoroltakon kívül további 11 állami szerv és pénzintézet kaphat helyet Zuglóban.