Kovács Zoltán a tűzijátékról: Az operatív törzs biztonsági megfontolásból felelős döntést hozott

2024.08.21. 08:08 Módosítva: 2024.08.21. 08:49
Kovács Zoltán, az augusztus 20-i ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs vezetője szerint az idei ünnep rendben lezajlott. Hozzátette, hogy országosan 324 rendezvényt bonyolítottak le. Az operatív törzs szerinte egy „biztonsági megfontolásból felelős döntést hozott”.

„Köszönjük mindenkinek a türelmet és kitartást! Köszönjük, hogy az időjárás viszontagságai ellenére is ilyen sokan tekintették meg a tűzijátékot!” – írta Kovács Zoltán, az ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs vezetője a Facebook-oldalán.

Elmondta, hogy az augusztus 20-i nemzeti ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs egy „biztonsági megfontolásból hozott felelős döntést”, hogy a tűzijáték 22 órakor kezdődött. „Az operatív törzs a szituációt folyamatosan figyelemmel kísérte, a meghozott döntésekről a közönséget folyamatosan és haladéktalanul tájékoztatta” – emelte ki Kovács Zoltán.

A nap folyamán beérkezett információk alapján kijelenthető, hogy a keddi Szent István-napi rendezvények rendben zajlottak és komolyabb fennakadás nélkül véget értek. Az eső által okozott kellemetlenségek és késedelem ellenére rendkívüli esemény nem történt

– írta. Hozzátette, hogy a rendőrség kedd 23 óráig országosan 324 rendezvény békés lebonyolítását biztosította.

Az államtitkár a szervezők mellett köszönetet nyilvánított a rendvédelmi szerveknek, az állami közreműködőknek és szervezeteknek, minden fellépőnek, kiállítónak, valamint a több százezer látogatónak, hogy hozzájárultak az idei Szent István-napi programsorozat biztonságos és sikeres lebonyolításához.

Az ünnepi tűzijátékról készült galériánkat az alábbi linken megtekintheti, ha pedig lemaradt a „Tűz és fények játékáról”, a kormány hivatalos YouTube-csatornáján visszanézheti.