Vitézy Dávid odaszúrt Karácsony Gergelynek a letartóztatott óbudai polgármester miatt

2024.08.21. 18:22
Vitézy Dávid a Facebookon követelte új választások kiírását azután, hogy újabb információk derültek ki Kiss László letartóztatása kapcsán. A közlekedési szakember emellett felszólította Karácsony Gergely főpolgármestert, hogy nyilatkozzon pártjának tagjáról.

Vitézy Dávid is beszállt a Kiss László óbudai polgármester körül kialakult botrányba. Az egykori főpolgármester-jelölt a Facebookon közzétett posztjában megszólalásra szólította fel Karácsony Gergelyt, akinek pártja is érintett a korrupciós botrányban.

A Partizán főpolgármester-jelölti vitáján nem véletlenül szembesítettem Karácsony Gergelyt: a listája tele van büntetőügyekben érintett személyekkel. Immár ott tartunk, hogy az általa vezetett fővárosi listáról ketten vannak előzetes letartóztatásban (az óbudai polgármester és alpolgármester), valamint gyanúsított a választók által leváltott zuglói polgármester is

– olvasható a posztban. Vitézy Dávid új választásokat követel a harmadik kerületben. Az általa hivatkozott sajtóhírek szerint a Párbeszéd elnökségi tagjának, Szabó Tímeának kampányfőnökét is őrizetbe vették.

A párt egykori társelnöke Vitézy posztja alá később azt írta, hogy kampányfőnöke nincs előzetesben. „Talán ellenőrizetlenül és kritikátlanul átvenni a propagandát nem kellene. Azt is értem, hogy fáj az ellenzék győzelme most ,de nem fogja a Fidesz így megszerezni és beépíteni sem a Római-partot, sem a Hajógyári szigetet” – írja Szabó. A volt főpolgármester-jelölt pontosítottja posztját, zárójelben azt írta le, hogy „Kiegészítés: ezt Szabó Tímea az erről megjelent tucatnyi sajtóhír ellenére tagadja.”

Kiss László több millió forintos szerződéseket kötött a felesége társtulajdonában álló RF Production Hungary Kft.-vel. Kiss feleségének Fischer László Pállal közös cégét az óbudai önkormányzat le is foglalta korrupció gyanújával.

Ideje lenne, hogy Karácsony Gergely megszólaljon és világossá tegye: kitart-e az óbudai polgármester támogatása mellett, még mindig őt tartja-e a »legjobb választásnak«. Ha pedig nem, akkor egyetért-e azzal, hogy Kiss Lászlónak le kell mondania, hogy Óbudán új választásra kerülhessen sor, és így az ott élők olyan polgármestert választhassanak, aki alpolgármesterével együtt nem előzetes letartóztatásból vezet egy 128 ezres kerületet

– zárta posztját Vitézy.