Kérdőívvel mérik fel az ELTE kutatói, hogyan hat a vagyoni helyzet a gondolkodásra

2024.08.22. 14:55
Az ELTE kutatói azt vizsgálják, milyen hatással van az anyagi helyzet a gondolkodásunkra és a döntéseinkre. Kérdőívük kitöltésével olvasóink is hozzájárulhatnak a kutatás sikerességéhez.

Az ELTE Pszichológiai Intézetének munkatársai, Szászi Barnabás vezetésével, egy nagyszabású kutatás keretében vizsgálják, hogy a mindennapi életben tapasztalt szűkösség vagy bőség milyen hatással van gondolkodásunkra és döntéshozatali képességeinkre.

A kutatás célja, hogy feltárják azokat a tényezőket, amelyek akadályozhatják az életben való érvényesülés egyenlő esélyének megteremtését a különböző társadalmi csoportok között. A kutatásban bárki részt vehet, csupán 10 perc alatt kitölthető online, anonim módon.

A kérdések a mindennapi életünk során tapasztalt anyagi helyzetre vonatkoznak, illetve mérik gondolkodási teljesítményünket is. A kutatás eredményei hozzájárulhatnak olyan beavatkozási programok kidolgozásához, amelyek a társadalmi egyenlőtlenségek csökkentésére irányulnak, ezért minden kitöltés rendkívül értékes – hívták fel a figyelmet a kutatók. 

A kutatásban való részvétel nem igényel különleges előképzettséget, és a kutatók minden válaszadót szívesen várnak, életkortól és anyagi helyzettől függetlenül.

A kérdőív kitöltéséhez kattintson erre a linkre