Több helyen történt baleset és tűz az országban

2024.08.23. 13:15

Egy hetven négyzetméteres parasztház egyik szobája égett Simontornyán, a Szív utcában. A helyszínre elsőként a város önkéntes tűzoltói érkeztek ki, az áramtalanítást követően rövid időn belül eloltották a lángokat. Az épületben egy ember tartózkodott, aki elhagyta a házat. Az utómunkálatokra a sárbogárdi hivatásos tűzoltók is megérkeztek – olvasható a katasztrófavédelem oldalán.

Kigyulladt egy nyárfaerdő aljnövényzete és a bozótos Kelebia külterületén, az Ásotthalom felé vezető út mellett. Mintegy három hektárt érint és egy lombos, cserjés területet is veszélyeztet a tűz, amelyet a ruzsai és a kiskunhalasi hivatásos tűzoltók oltanak. A helyszínre indult egy raj Kiskunmajsáról és egy vízszállító jármű Szegedről is.

Nagy területen, ötszáz négyzetméteren ég a száraz fű, az avar Tiszasason, a Fő út mellett. A lángok a lábon álló kukoricát és házakat is veszélyeztetnek. A kunszentmártoni hivatásos tűzoltók két vízsugárral és kéziszerszámokkal körülhatárolták a tüzet, egy erőgéppel pedig az égő szakasz és a kukoricás között körbetárcsázzák a területet. A helyszínre tartanak a kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók is.

Karambolozott két személyautó Gyöngyösön, a Petőfi Sándor utca és a Szent László utca kereszteződésénél. A balesethez a város hivatásos tűzoltóit riasztották, akik áramtalanították a járműveket. A mentők is a helyszínen vannak. Az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták.

Három gépkocsi érintett abban a balesetben, amely Kőszegen, a Sziget utcában történt. A város önkormányzati tűzoltói áramtalanították az egyik járművet. A balesethez a társhatóságok is kiérkeztek.

Összeütközött két személyautó az M7-es autópálya Balaton felé vezető oldalán, Székesfehérvár közelében, a 62. kilométernél. Utoléréses baleset történt, amelynél a székesfehérvári hivatásos tűzoltók végzik a műszaki mentést. Az egyik gépkocsi a belső sávban akadályozza a forgalmat, így az érintett sztrádaszakaszon csak egy sávon haladnak a járművek.

Az 5-ös főúton, Hernád határában két személygépkocsi ütközött össze. A 49-es kilométernél a főutat teljes szélességében lezárták, aki teheti, Dabas felé tud kerülni.

A 32-es főúton, Szászberek térségében egy műszaki hibás kamion foglalja el a fél útpályát az 58-as kilométernél.

Az M5-ös autópályán, Budapest felé, Örkény térségében sövényt vágnak. Az 51-es kilométertől indulva, mozgó terelés mellett a belső sávot zárják le. A forgalom lassul, torlódik.

Új terelést építenek ki Örkény, illetve Lajosmizse térségében. A 64-es és az 58-as kilométer között a főváros felé haladók már csak a külső és a leállósávot használhatják. A nap folyamán a jobb pályán, vagyis Szeged felé építik ki a sávelhúzást úgy, hogy kezdetben a belső sávra terelik az autósokat, majd délutántól az ellenkező oldal belső sávján is biztosítva lesz a közlekedés – tájékoztatott az Útinform.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport