Toroczkai László a Tisza Párt EP-képviselőjének segítségét kérte a Facebook-tiltás ügyében

2024.08.23. 11:06
A Meta több mint egy éve nem hajtja végre a Szegedi Törvényszék jogerős ítéletét, amelyben a bíróság arra kötelezte a Metát, hogy 15 napon belül állítsa vissza Toroczkai László korábban törölt oldalát, ezért nyílt levelet küldött Dávid Dórának, a Tisza Párt EP-képviselőjének, aki egyben a Meta jogtanácsosa is.

Toroczkai László nyílt levelet küldött Dávid Dórának, a Tisza Párt európai parlamenti képviselőjének, aki 2020 óta a Meta jogtanácsosa – írja az MTI.

A Mi Hazánk Mozgalom elnöke Dávid Dóra közbenjárását és véleményét kéri, miután a Meta több mint egy éve nem hajtja végre a Szegedi Törvényszék jogerős ítéletét, amelyben a bíróság arra kötelezte a Metát, hogy 15 napon belül állítsa vissza Toroczkai László korábban törölt oldalát.

Felkerültem a Meta »feketelistájára«, amely az úgynevezett veszélyes személyeket és szervezeteket tartalmazza, akiknek és amelyeknek a nevét leírni sem lehet, illetve fotójukat sem lehet közzétenni a Meta platformjain. Amennyiben ezt egy felhasználó megteszi, és egy moderátor ezt észreveszi, retorzió érheti a felhasználót. Ezen a listán a nevem többek között Oszáma bin Láden, Adolf Hitler, Pablo Escobar, valamint háborús bűnösök nevei között szerepel

– írta a Mi Hazánk Mozgalom elnöke.

Elmondása szerint ő a világon az egyetlen parlamenti pártelnök, és az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésének egyetlen képviselője, aki ezen a listán szerepel, ráadásul minden bizonnyal politikai okokból került fel erre a listára. Szerinte ezt erősíti az a birtokába jutott elektronikus levél is, amely azt bizonyítja, hogy a Jobbik pártigazgatója egy nappal a Meta törlése előtt a posztjai tömeges jelentgetését szervezte meg a párt fizetett munkatársaival.

A pártelnök sérelmezi, hogy a Szegedi Ítélőtábla 2023. május 17-i jogerős ítéletében arra kötelezte a Metát, hogy 15 napon belül állítsa vissza a törölt vagy felfüggesztett lnstagram-oldalát, de ennek azóta sem tettek eleget.

Tegyen egy próbát, és írja be a nevemet az lnstagram keresőjébe. Még most is azt a feliratot fogja olvasni, hogy ön egy veszélyes személyre keresett rá. A veszélyes személyeket a Meta saját meghatározása szerint többek között tömeggyilkosokra, emberkereskedőkre, sorozatgyilkosokra érti

– hívta fel az európai parlamenti képviselő figyelmét.

Toroczkai László arra kérte Dávid Dórát, hogy a Meta jogtanácsosaként jelezze a munkáltatójának, hogy az amerikai ügyvédje által a Meta amerikai és európai központja számára eljuttatott peren kívüli ajánlatukra pozitívan válaszoljanak, ha szeretnék elkerülni a további lépéseket.

„Amennyiben nem kapnék választ Öntől, azzal a következőket üzenné: Egyrészt Ön szerint rendben van az, hogy a Meta a magyar törvények felett áll, és törvénytelenséget követ el. Rendben van az, hogy egy politikai párt félrevezetheti a Metát. Rendben van az, hogy egy globális óriáscég a Szilícium-völgyből beavatkozhat a magyarországi demokratikus választásokba” – zárta levelét.