Kiderült, ki lesz az LMP másik társelnöke Ungár Péter mellett

2024.08.24. 13:43
Ungár Péter mellett Szabó-Kellner Katalin lett az LMP másik társelnöke, aki szerepelt Vitézy Dávid fővárosi listáján, továbbá a főváros XX. kerületének polgármesteri címéért is versenyben volt.

Teljes körű tisztújítást tartott az LMP szombaton, amelynek keretében a zöldpárt megválasztotta új Országos Elnökségét. Ungár Péter visszatért az ellenzéki tömörülés élére, új társelnöke pedig Szabó-Kellner Katalin lesznek.

Az LMP elnökségének további tagjai Baloghné dr. Bartus Viktória, Hohn Krisztina, Kanász-Nagy Máté és Tóth Áron lettek, míg a párt titkárjának Vida Attilát választották.

Ungár Péter nemrég egy interjúban a budapesti választások sikereiről és sikertelenségeiről beszélt. Mint mondta, sajnálja Vitézy Dávid vereségét, és meglepődött Szentkirályi Alexandra visszalépésén.Emellett úgy gondolja, hogy az LMP már nem tagja az ellenzéknek.

Szabó-Kellner Katalin szerepelt Vitézy Dávid fővárosi listáján, valamint ő volt a párt XX. kerületi polgármesterjelöltje, azonban visszalépett a DK-s Fekete Katalin javára. Fekete Katalin végül elvesztette a versenyt a független, de Fidesz által támogatott Szabados Ákos ellen, aki 1998 óta vezeti Pesterzsébetet.