Magyar Péterrel oszlatná fel az országgyűlést Jakab Péter

2024.08.24. 11:45
A Nép Pártján elnöke, Jakab Péter arra kéri Magyar Pétert, hogy a vele szimpatizálókkal tartsanak demonstrációkat, intézzenek blokádokat, amíg ő beadja a parlament feloszlatására irányuló határozatot.

Jakab Péter egy nyílt levelet fogalmazott meg Magyar Péternek. A Nép Pártján Mozgalom elnöke azt kérte a Tisza Párt vezetőjétől, hogy közös erővel oszlassák fel a Magyar Országgyűlést, és tűzzenek ki előrehozott választásokat.

„Bár az elmúlt 14 évet a politikai küzdőtér ellentétes oldalán töltöttük, az Európai Parlamenti választáson a magyarok igen jelentős hányada azt üzente, ezt most tegyük félre, s mindent rendeljünk alá annak a célnak, hogy a történelem szemétdombjára száműzzük a népnyúzó Orbán-rendszert” – kezdi nyílt levelét Jakab Péter.

Szerinte „a Fidesz tudja, hogy a nép is ezt szeretné”, így 2026-ban mindent megtesznek a forgatókönyv elkerülésére. Az egykori Jobbik-elnök szerint a kormánypárt folyamatosan szavazókat veszít, és botrányokkal küzd, így ez a legjobb alkalom arra, hogy megpróbálják a választásokon kívül legyőzni őket.

Jakab Péter demonstrációkat és blokádokat akar szervezni, ehhez annyit kér Magyar Pétertől, hogy „biztosítsa az embereket”, miután ő beadta a parlamentnek a határozati javaslatot. A Nép Pártján elnöke szerint Magyar Péter „tömegeket tud megmozgatni, és most pont erre van szükség”.

Jakab Péter levelében azt is kifejtette, hogy a Fidesz folyamatosan készül a két múlva esedékes országgyűlési választásokra, szerinte pedig az ellenzéknek ezt nem szabad megvárnia.

Ha a Fideszt hagyjuk felkészülni 2026-ra, minimálisra csökken a győzelem esélye. Most van itt a még alkalmas pillanat, hogy leváltsuk őket. Ne engedjük el

– zárja nyílt levelét Jakab Péter, Magyar Péter pozitív válaszára várva.