Vonat alá gyűrődött egy autó Cegléden, meghalt a gépkocsi sofőrje

2024.08.25. 20:18

A Munkács, Záhony felől a Nyugati pályaudvarra tartó Latorca InterCityvel (IC 33) ütközött egy autó a Budai út megállóhely közelében található átjáróban vasárnap este. A balesetkor a fénysorompó jól működött, tilosat jelzett. A vonaton nyolcszázan utaztak, útjukat mentesítő járattal folytatják tovább.

A Dél-Pest Megyei Panoráma információi szerint a vonat több száz méteren keresztül tolta maga előtt az elé hajtott gépkocsit. 

Nagy számban érkeztek a helyszínre mentők, tűzoltók és rendőrök.

Csámpai Attila, a Pest Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek elmondta, a baleset a Budai úti vasúti átjáróban történt; egy ember utazott benne, aki begyűrődött a roncsba. Az MTI információi szerint

a jármű vezetője a helyszínen életét vesztette.

A helyszínelés ideje alatt – várhatóan késő éjszakáig – egy vágányon szünetel a forgalom Cegléd és Ceglédbercel-Cserő állomások között. Emiatt a Budapest–Cegléd–Szolnok–Debrecen–Záhony és a Budapest–Cegléd–Szeged vonalon jelentős, 30-60 perces késésekre, fennakadásokra, illetve rövidebb szakaszon közlekedő járatokra kell számítani – közölte a Mávinform

Az alábbi forgalmi változások várhatók:

  • A Nyugati pályaudvarról 19:20-kor Nyíregyházára induló Nyírség InterCity (IC 618) nem közlekedik.
  • A gázolásban érintett vonat után haladó, Szegedről Budapestre tartó Napfény InterCity (IC 723) visszatért Ceglédre, nem közlekedik tovább. Utasai a Ceglédről 19:43-kor a Nyugatiba továbbinduló Napfény InterCityvel (IC 733) utazhattak. 
  • A Nyugati pályaudvarról 19:50-kor Szegedre indult Napfény InterCity (IC 718) csak Ceglédtől közlekedett.
  • A Ceglédről 18:48-kor a Nyugati pályaudvarra elindult Z50-es vonat (2811) Ceglédbercel-Cserő állomástól 19:58-kor induló Z50-es vonatként (2821) – késéssel – közlekedik tovább.

Mint írtuk, vasárnap este a Keleti pályaudvarnál kisiklott egy Kolozsvárról érkező InterCity.