48 órás ultimátumot adott a DK az óbudai korrupciós ügyben

2024.08.26. 12:38
„Bűnbánó fideszesek” jelentkezését várja Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció alelnöke. Szavai szerint bizonyítékok állnak rendelkezésükre annak alátámasztására, hogy a nyomozati eljárás politikai nyomásra indult.

A DK dokumentumokkal tudja bizonyítani, hogy a korrupciós ügybe keveredett Kiss László, Óbuda–Békásmegyer polgármestere koncepciós eljárás áldozata lesz. Erről beszélt Barkóczi Balázs, a párt elnökségi tagja a Fidesz Lendvay utcai székháza előtt.

Vadai Ágnes alelnök szerint nem a központi nyomozó főügyészség munkájának eredménye a letartóztatásokat eredményező igazságszolgáltatási eljárás, az a Fidesz legfelsőbb köreinek igényéből fakad. Úgy látja, hogy ami jelenleg történik, az egy „politikai termék”, ami az ügyészség segítségével a választási eredmény megváltoztatását célozza.

Vadai Ágnes egy kék mappát tartva a kezében azt állította, hogy abban olyan dokumentumok vannak, amelyek a politikai megrendelés tényét bizonyítják. 

48 óra. Ennyi időt szeretnénk adni azoknak a fideszeseknek, akik rész vettek ebben a mocskos lejárató kampányban, hogy álljanak a nyilvánosság elé és vallják be, hogy részesei voltak ennek az eljárásnak.

A sajtótájékoztatón semmilyen, az ügyet érintő konkrétum nem hangzott el, sem a gyanúsítás, sem a fideszes megrendelést sejtető részleteket illetően. Mint ismert, a Központi Nyomozó Főügyészség augusztus közepén összehangolt nyomozási cselekményeket hajtott végre, aminek keretében letartóztatták Kiss Lászlót, a DK óbudai polgármesterét. A III. kerület vezetőjét hivatali vesztegetés elfogadásával gyanúsítják. A korrupciógyanús ügyről itt olvashatnak részletesebben.