Viszonzatlan szerelem miatt terrorizált két embert egy fiatal férfi

2024.08.28. 13:50
Rendszeresen fenyegette és bántalmazta kiszemeltjét és párját egy 24 éves férfi. A gyanúsított hónapokon keresztül megjelent a nőismerőse lakásánál.

A Szécsényi Rendőrkapitányság több bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy 24 éves férfi ellen. A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi 2023 decemberétől napi rendszerességgel megjelent a Szécsényben lakó 21 éves nőismerőse lakásánál, ahol az állandó visszautasítás miatt többször bántalmazással és a megölésével fenyegette  meg – írta a Nógrád Vármegyei Főügyészség.

A közlemény szerint a gyanúsított 2024 januárjában a nőt és annak utasát egy szécsényi parkolóban bántalmazta. Autójuk ajtaját feltépte, a jobb első ülésen ülő férfit pedig halálosan megfenyegette, majd ököllel arcon ütötte. A nő egy pofont is kapott, amikor megpróbálta megnyugtatni a gyanúsítottat.

A férfi az autó mindkét visszapillantó tükrét letörte. A gyanúsított néhány nap múlva ismét egy parkolóban támadt rá a nőre.

Kiszemeltjét felszólította, hogy szálljon ki a kocsijából, majd egy 12 centiméteres pengehosszúságú késsel kiszúrta az autójának kerekeit, és beleütött a szélvédőbe.

A menekülni próbáló nő magára zárta az ajtókat, de a gyanúsított megpróbálta azokat késsel kifeszíteni. 

Augusztus 1-jén a férfi kisteherautójával megállt a sértettek mellett, kinyitotta az autójukat, majd a benne ülő férfi felé rúgott. A találat a mellette ülő lány kezét érte, akinek a telefonja elrepült és összetört.

A nyomozó hatóság nemrég őrizetbe vette a támadót. Az ügyészség indítványozta a letartóztatását, amelyet a bíróság egy hónapra elrendelt. A döntés nem jogerős – tették hozzá. 

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20-as számon vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található:  http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.