Elismerte a kormány: az ide érkező bulizók egyik fő célpontja a Parlament

2024.08.28. 12:24
A bulinegyed mellett a Széchenyi Fürdő, a Parlament és a Halászbástya a legnépszerűbb budapesti célpontok a külföldi turisták körében – derült ki a Nemzetgazdasági Minisztérium írásbeli kérdésre adott válaszából. Közölték azt is, hogy az idei első félévben 2,4 millió külföldi vendég érkezett Budapestre, ami 24 százalékkal több, mint 2023-ban.

Fónagy János, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára reagált Oláh Lajos, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselőjének írásbeli kérdésére, melyben afelől érdeklődött, hogy a Magyarországra érkező turisták közül hányan vannak, akik a bulinegyed miatt érkeznek hazánkba.

Válaszában az államtitkár felhívta a képviselő figyelmét, hogy a Magyar Turisztikai Ügynökség megalakulásától kezdve arra törekszik, hogy minél szélesebb körben felhívja a figyelmet Budapest értékeire. Szerinte a marketingtevékenység eredményei Jól láthatóak, hiszen az első félévben 2,4 millió külföldi vendég érkezett Budapestre, ami 24 százalékkal több, mint 2023-ban.

Közölte, hogy az adatvezérelt ágazatirányításnak köszönhetően anonim módon látjuk a hazánkba érkező turisták utazási és költési szokásait is, amiből kiderül az is, hogy a hazánkba szórakozási szándékkal érkezők sem csak a bulinegyedet látogatják meg.

Felkeresik például a Széchenyi Fürdőt, megnézik a Parlamentet és a Halászbástyát is, eközben vásárolnak, beülnek egy étterembe, kávézóba – jelentősen hozzájárulva a magyar nemzetgazdaság bevételeihez, melynek jelenleg a turizmus adja a 12 százalékát

– olvasható a válaszban.