Új helyszínen nyílik meg a debreceni sajtófotó-kiállítás

2024.08.29. 19:33
Papp László polgármester jelentette be, hogy augusztus 30-án újra nyitják a debreceni sajtófotó-kiállítást, melyet mindössze négy nappal augusztus 13-ai megnyitása után elbontottak biztonságtechnikai okokból.

Augusztus 30-án újranyitják a debreceni sajtófotó-kiállítást, ezt Papp László, Debrecen„ polgármestere jelentette be a csütörtöki közgyűlésen. Az újraépítést csütörtök délután kezdődött meg, írta meg a Magyar Hang.

A Momentum helyi képviselőjének kérdésére a polgármester úgy fogalmazott: „ha olthatatlan vágyat érez a sajtófotó-kiállítás megtekintésére”, péntektől megtekintheti. A kiállítás az eredeti tervek alapján szeptember 8-ig nézhető meg Debrecenben.

A tablókat a Kölcsey Központból szállították az új helyszínre, mely a Baltazár Dezső tér lesz. A korábbi helyszínen mindössze négy nap után bontották le a kiállítást. Augusztus 17-én biztonságtechnikai okokra hivatkoztak, a Debreceni Virágkarnevál miatt. Azonban a Debreciner megjegyzi, hogy az elmúlt évben és 2022-ben is egy időben tartották a virágkarnevállal.

Papp László akkor azt nyilatkozta, hogy „sem a helye, sem az ideje nem volt megfelelő”. A polgármesteri hivatal pedig azt közölte, hogy „a sajtófotó kiállítás iránt érdeklődőktől elnézést kérünk, azonban Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata minden esetben a biztonságot és a Debreceni Virágkarneválra látogatók védelmét tekinti elsődlegesnek. A jövőben a kiállítás új, ideálisabb helyszínen fog megvalósulni”.

Bánkuti András, a Magyar Újságírók Országos Szövetsége fotóriporteri szakosztályának elnöke, a kiállítás kurátora a Baltazár Dezső téren a Magyar Hang kérdésére elmondta, hogy ő az eredeti helyszínt szerette volna, ez félmegoldás, de jobb, mint a semmi. A városvezetéssel való tárgyalás során egyébként a jövő évi kiállítás is szóba került, vagyis Debrecen 2025-ben is bemutatná a sajtófotókat – tette hozzá.