Szigorítottak az Árpád hídi gázoló felügyeletén, este nyolc után nem hagyhatja el a házat

2024.08.29. 19:05
Az ügyészség fellebbezésének köszönhetően a Fővárosi Törvényszék szigorított az Árpád hídi gázoló bűnügyi felügyeletén, így ezentúl este nyolc és reggel hét óra között nem hagyhatja el a bíróság által számára kijelölt lakást, mozgása pedig csak napközben terjedhet ki Budapest területére.

Szigorúbb bűnügyi felügyeletbe helyezte a Fővárosi Törvényszék azt a férfit, aki tavaly július elsején halálra gázolt a Mercedesével egy 26 éves, szabályosan közlekedő biciklist az Árpád hídon – írja a 24.hu.

A lap az üggyel kapcsolatban megkereste a Fővárosi Főügyészséget is, ahonnan azt a választ kapták, hogy a gázolásnak továbbra is két gyanúsítottja van. Tájékoztatásuk szerint a halálos baleset okozásával gyanúsított férfi esetében az ügyészség szigorúbb kényszerintézkedésért fellebbezett, s ez részben eredményre vezetett. Bár nem tartóztatták le újra a Mercedest vezető 34 éves férfit, annyit azonban elértek, hogy ne járkálhasson éjszaka a fővárosban szabadon.

A Fővárosi Törvényszék akként változtatta meg a Budapest elhagyását megtiltó végzését, hogy a gyanúsított este nyolc és reggel hét óra között nem hagyhatja el a bíróság által számára kijelölt lakást, így mozgása csak napközben terjedhet ki Budapest területére.

– közölték a 24.hu-val.

A másik vádlottat, a versenyzésben részt vevő egyik BMW sofőrjét közúti baleset gondatlan okozásának vétségével gyanúsítják, ő továbbra is szabadlábon védekezik.

A tragédiát egy verseny okozta, amelyben a Mercedesen kívül két BMW vett részt, és mindhárom jármű jelentősen átlépte a sebességhatárt. A hajsza során a csaknem 700 lóerősre feltuningolt Mercedes sofőrje elvesztette uralmát a járműve felett, és a szalagkorlátot átszakítva belerohant a kerékpárúton bicikliző 26 éves férfiba. Az elgázolt biciklis olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházban meghalt.