Lázár János elárulta, milyen állami beruházások kerülhetnek napirendre

2024.08.29. 17:25
Az építési és közlekedési miniszter szerint hamarosan összeállítják a 2025-ös, 2026-os évekre vonatkozó kiemelt állami beruházások listáját. Lázár János konkrét példákat is írt azokról a projektekről, amelyeket rendkívül fontosnak tart.

Lázár János Facebook-oldalán osztotta meg, hogy a következő időszakban összeállítják a kiemelt állami beruházások listáját a 2025-ös, 2026-os évekre. 

Az építési és közlekedési miniszter szerint a mohácsi Duna-híd megépítésére és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem új egyetemi tömbjének kialakítására is szükség lenne. Kiemelte: szintén fontosnak tartja, hogy megvalósuljon egy „egészségügyi zászlóshajóprojekt”.

Egy egészségügyi zászlóshajóprojektre is szükség van. Egy olyan nagy projektre, amelynek a megszervezése, megépítése az egész ország egészségügyi ellátását példaértékű módon befolyásolja. A Semmelweis mintegy 110 milliárd forintos külső klinikai tömbfejlesztését mindenképpen a listára fogjuk venni

– ismertette Facebook-bejegyzésében Lázár János.

Lázár János a vasutat érintő problémák miatt kapott éles bírálatokat az utóbbi időben. Mint korábban írtuk, a hétvégén először a Balaton déli szakasza esett el, majd vasárnap este a Keleti pályaudvarnál is kisiklott egy vonat, ami jelentős fennakadásokat okozott a közlekedésben. A történtek miatt lemondásra szólították fel a minisztert, valamint többször bírálta élesen a közlekedési szakember Vitézy Dávid is.

A tárcavezető szerint a „MÁV pályái és szerelvényei nem Vitézy hiánya vagy a minisztersége miatt olyanok, amilyenek, hanem az elmúlt 30 év mulasztásai miatt”. Hozzátette, hogy valóban több fejlesztésre lenne szükség, amelyre 5 pontos közlekedési akciótervet hirdetett.