Elbúcsúzott a Madách Imre Gimnázium felmentett igazgatója, jövőre az intézményben fog tanítani

PAP 4562 másolat
2024.08.29. 08:56
Egy Facebook-posztban búcsúzott el a budapesti Madách Imre Gimnázium felmentett igazgatója: azt írta, boldog, és jövőre tanítani fog a gimnáziumban. Mészáros Csaba úgy véli, egyedül a médiafelhajtás miatt menesztették, hiszen Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár korábban semmilyen kifogást nem emelt a tantestület mobiltelefon-használatra vonatkozó rendelet elleni tiltakozása miatt.

„Itt állok és mást nem tehetek” – búcsúzott Luthert idézve Mészáros Csaba, a budapesti Madách Imre Gimnázium menesztett igazgatója egy Facebook-bejegyzésében, akinek azért kellett távoznia a posztjáról, mert gimnáziumának tantestülete közleményben jelezte: nem tartja be a kormány rendeletét a diákok iskolai mobiltelefon-használatának a korlátozásáról.

Ahogyan arról beszámoltunk, szerda este több száz ember demonstrált a budapesti Madách Imre Gimnázium épülete előtt, hogy tiltakozzanak az intézmény igazgatójának leváltása miatt, amely azonban bekövetkezett, az igazgatót menesztették 24 év után azért, mert nemet mondanak a kormány augusztus elején elfogadott rendeletére. 

Mitől nemzeti és mitől keresztény a mostani hatalom? Sajnos ennek mítosza elmúlt, csak az ideológiai alapot sajátítja ki magának. Én sem tehettem másként, mert amit eddig képviseltem, hiteltelenné vált volna a hatalom nyomására

– írta Mészáros Csaba. 

A menesztett igazgató posztjában hangsúlyozta, nem kirúgták, hanem felmentették az igazgatói pályája alól, ráadásul – mint azt közölte – jövőre a Madách tanáraként tanítani fog. 

Mészáros Csaba állítása szerint Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár korábban nem emelt kifogást az ellen, hogy a tantestület megtagadta a rendelet betartását, sőt azt írta, hogy pusztán a médiafelhajtásnak köszönheti a menesztését, hiszen úgy tudja, több fideszes vezetésű iskolában sem vezetik be.

Ha a tantestület ugyanilyen erős és egységes marad, akkor egymás után lőhetik ki a saját igazgatóinkat, vagy hozhatnak ide bárkit, a Madách megmarad. Köszönöm a szeretetcunamit! Ha ez a helyzet nincs, nem tapasztalhattam volna meg. Boldog vagyok

– jelentette ki. 

(Borítókép: Papajcsik Péter / Index)