Rászoruló gyermekeknek gyűjtött tanszert a Második Reformkor

2024.08.29. 19:25
A Második Reformkor augusztusban az ország több részén standolt, hogy rászoruló gyermekek számára tanszert gyűjtsön. A párt tagjai is ajánlottak fel taneszközöket, majd több civil szervezettel együtt juttatták el a megfelelő helyre. A pártnak ez volt az első karitatív akciója.

Több mint másfél millió forint értékben gyűjtött össze tanszert a Második Reformkor a rászoruló gyermekek számára a 2RKréta akció keretében. Az 2RK tagjai, szimpatizánsai augusztus 5-25-ig standoltak szerte az országban, hogy iskolaszer gyűjtésével könnyítsék a rászoruló gyermekek iskolakezdését, olvasható a párt sajtóközleményében.

A gyűjtés mellett a párt tagjai is hozzájárultak az akcióhoz, ki-ki lehetősége szerint. A Második Reformkor az összegyűjtött tanszereket több civil szervezettel együttműködve juttatja el a megfelelő helyre, a legtöbb eszköz a héten már átadásra került az ország több pontján.

Ez volt a 2RK karitatív tagozatának első nagy akciója. „Rendkívül büszkék vagyunk, hogy ilyen szép eredménnyel zárult az adománygyűjtés. Különösen jó érzés, hogy az adományozókkal karöltve sok gyermeknek és szülőnek tudtuk szebbé varázsolni az iskolakezdést. Valljuk, hogy gesztusok formálják a világot” − fogalmazott a párt sajtóközleményben.