Orbán Viktor döntött, két új államtitkára is lesz a Belügyminisztériumnak

2024.08.30. 07:20
Megjelent a Magyar Közlöny legfrissebb száma, amelyben többek között két államtitkárt is kineveztek a Belügyminisztériumban. Az Agrárminisztérium egy helyettes államtitkárt kapott, Bóka János uniós miniszter pedig egy miniszteri biztos kinevezéséről döntött.

Államtitkárokat, egy helyettes államtitkárt és egy miniszteri biztost is kineveztek a napokban – derül ki a legfrissebb Magyar Közlönyből.

Sulyok Tamás köztársasági elnök Orbán Viktor miniszterelnök javaslatára a Belügyminisztérium államtitkárává nevezte ki Kósa Ádámot és Sztojka Attilát. A Belügyminisztérium helyettes államtitkárát is megnevezték, ezt a szerepet pedig Kovács Edit tölti majd be. Mindhárman szeptember 1-jén állnak hivatalba.

Az Agrárminisztérium helyettes államtitkári pozíciójából felmentették Kőrösmezei Csaba Györgyöt, aki augusztus 31-ig marad a pozíciójában.

Egy miniszteri biztos kinevezéséről is döntöttek, Bóka János európai ügyekért felelős miniszter Deli Andort az európai konnektivitás megvalósítását elősegítő feladatokért felelős miniszteri biztossá nevezte ki.