Donáth Anna édesanyjának abortuszáról írt, egy nappal később kitüntették a publicistát

2024.08.30. 06:13
„2024 nyara: A budapesti olimpia megnyitója igazán impozánsra sikerült” – írta Ungváry Zsolt kormánypárti publicista véleménycikkében, amelyben arról fantáziált, hogy korábban Donáth Anna édesanyja felkeresett egy nőgyógyászatot abortusz végrehajtásának céljából. A Momentumot sokkolta a Demokratában megjelent véleménycikk, és jogi lépéseket tesznek.

„A kormány egyik propagandistája, Ungváry Zsolt éppen arról fantáziál, hogy Donáth Anna édesanyja abortusza esetén Magyarország olimpiát rendezhetett volna idén” – fakadt ki Tompos Márton, a Momentum elnöke a Facebookon.

A Demokrata hasábjain kedden jelent meg az a véleménycikk, melyben a szerző arról ír, hogy 2024-ben milyen impozánsra sikerült a budapesti olimpia megnyitója. Előtte azonban visszarepítette az olvasókat 1986 októberébe, és arról írt, hogy egy asszony felkeresett egy nőgyógyászt, hogy abortuszt hajtsanak végre rajta.

– Tudja (...) már van két gyerekem, egyébként is ez még csak egy sejtcsomó, a testem része, afölött pedig én rendelkezem, most nem aktuális a dolog.
– Természetesen, kedves D.-né – bólogatott a doktor, és elvégezte a beavatkozást. – Úgy nézem, kislány volt, de ennek már nincs jelentősége...

– olvasható az Alternatív című véleménycikkben.

A Momentum jogi lépéseket tesz

Tompos Márton szerint „ez nem az első eset, amikor a kormány által fanatizált idióták egy momentumos politikus halálát kívánták, és sajnos valószínűleg nem is az utolsó”, ezért meg fogják tenni a szükséges jogi lépéseket.

A pártelnök arra kérte követőit, hogy ha van fideszes ismerősük, akkor küldjék el ezt nekik és kérdezzék meg, hogy szerintük ez így rendben van-e.

Tényleg a náci propaganda szintjére süllyedő, a politikai ellenfél haláláról értekező emberekkel azonosulnak? Az sincs rendben, hogy szerintük csak az a magyar, az a hazafi, az a nemzet része, aki rájuk szavaz, de ez túlmegy minden határon

– fogalmazott Tompos Márton.

Tompos Márton pénteken újabb közleményben fakadt ki, mert, mint írta, „egy nappal azután állami kitüntetésben részesítették Ungváry Zsoltot, hogy Donáth Anna anyjának abortuszáról merengett a Demokrata hasábjain”.

Tompos Márton azt írta, hogy Lengyel Péter újságíró kollégájától megtudta, hogy mindössze egy nappal azután, hogy a Donáth Annáról szóló kijelentéseiről hírt adtak, máris elismerő oklevelet kapott a Belügyminisztériumtól. 

Úgy néz ki, hogy ha valaki egy sz*rházi propagandista, akkor megkapja a tanári elismerést, ha meg mondjuk kiáll az elvei mellett – lásd: Madách igazgatója – annak felmentés a jutalma. Egyébként meg folytasd a kitüntetett sort: Bayer Zsolt, jászberényi karateedző, bicskei pedofil igazgató, Ungváry Zsolt…” 

– írta a Momentum elnöke.

Ungváry Zsolt véleménycikke másokból is heves indulatokat váltott ki. Mérő Vera emberi jogi aktivista a következőképp reagált: „...ő Magyarország Legocsmányabb Lelkületű Embere. Bayer Zsolt a sárgálló lábkörméig sem ér, ahhoz kevés a trágár obszcenitás. Ehhez igazi, velejéig romlott lélek kell, az emberi mocskosságnak egy régi-új bugyra. Hogy mit értek régi alatt, amiből az új fajzott? Az olvasóra bízom. Ungváry úr. Soha ne találkozzunk személyesen. Még véletlenül sem szeretném kifizetni az öltönye tisztíttatását.”