Hodász András gondolkozik azon, hogy politikusi pályára lép

2024.08.30. 12:38
Hodász András egykori katolikus pap interjút adott a Magyar Hangnak, melyben többek közt arról beszélt, hogy szerinte kik a látszatkeresztények, hogy mit gondol Magyar Péterről, és hogy gondolkodik-e a politikai pályán.

„A társadalom beteg, fél, retteg, szorong, gyűlöl, és inkább elviseli a lopást és a hazugságot, mint hogy legyen bátorsága változtatni” – emelte ki Hodász András a Magyar Hangnak adott interjújában.

Az egykori katolikus pap hozzátette, hogy a politikai vezetők és egyes egyházi szereplők csak növelik ezt a rettegést, és mindez minden, csak nem krisztusi.

Arra a kérdésre, hogy gondolkodik-e a politikai pályán, azt válaszolta, hogy „abszolút gondolkodtam rajta”, és azt is megjegyezte, hogy volt már olyan politikai formáció, aminek felajánlotta a segítségét.

Kiemelte, hogy ma már sokkal inkább vannak szekták, mint politikai preferenciák, és érdekesnek tartja, hogy a történelmi egyházak lélekszáma csökkenésével növekednek a politikai szekták fanatikusai. 

Hodász András a Szabadság-szoborra kerülő kereszt ügyét látszatkereszténységnek gondolja, Magyar Péter sikerét pedig érdekesnek nevezte, szerinte úgy mondja ugyanazt a Tisza Párt elnöke, mint az ellenzék, hogy az emberek mégis hisznek neki.

Hodász András 2022-ben tette le lantját a papi szolgálatot illetően. Ekkor vallotta be, hogy gyerekként molesztálta egy pap, valamint nem sokkal később coming outolt is.