Öngyilkos akart lenni, ezért felrobbantotta lakását, de túlélte és most még börtönbe is kerülhet

2024.08.30. 15:42
Több év börtönt is kaphat az a 47 éves dombóvári férfi, aki egy gázpalack felrobbantásával akart véget vetni az életének a társasházi lakásában, de súlyos égési sérülésekkel túlélte az esetet.

A vádlott 2023 októberében egy 11,5 kilogramm tömegű PB gázpalackot vitt a dombóvári lakótelepi panellakásába azért, hogy azt felrobbantva öngyilkos legyen – derül ki a Tolna Vármegyei Főügyészség sajtóközleményéből.

A vádirat szerint a férfi nagyjából negyed órán keresztül gázt engedett ki a palackból, majd a kiáramló gázt begyújtotta. Ez robbanást okozott elő, amely kiszakította a lakás egyik ablakát. A 47 éves dombóvári férfi ezután az égő lakását és a nyitott gázpalackot hátrahagyva kiszaladt az épületből. A tüzet a kiérkező tűzoltók oltották el, és hatástalanították a gázpalackot.

Az elkövető súlyos égési sérüléseket szenvedett, illetve a lakása teljesen kiégett, de a robbanás és a tűz során más személy nem sérült meg, illetve a társasházban és további lakásban sem keletkezett kár.

Az ügyészség viszont felhívja a figyelmet arra, hogy amennyiben a tüzet nem oltják el, az továbbterjedhetett volna a szomszédos lakásokba, majd az egész társasházra is, amely nagyszámú – a háztömbben lakó – személyek életét, testi épségét veszélyeztethette volna, valamint nagyobb értékű anyagi javak megsemmisülését, megrongálódását okozhatta volna. Ezért a férfit közveszélyokozás bűntettével vádolják, amely bűncselekmény 2–8 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

A járási ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben 2 év börtönbüntetés és 4 év közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta a Szekszárdi Járásbíróságnál.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport