A kórházi ágyáról jelentkezett be Pankotai Lili, de már a tüntetésre készül

2024.08.30. 19:16
Kórházba került, és meg is kellett műteni Pankotai Lilit a diáktüntetések rendszeres felszólalóját. Az aktivista a konkrét kezelést nem részletezte, csak annyit írt, hogy egy szervét kellett kivenni. Hozzátette, hogy tapasztalatairól és véleményéről bővebben is fog írni felépülését követően.

Pankotai Lili csütörtök reggel egy Facebook-bejegyzésben osztotta meg, hogy sikeres műtéten esett át, azt azonban nem részletezte, miért volt szükség a beavatkozásra.

A bejegyzésében megköszönte az érte aggódók és őt támogatók üzeneteit, továbbá köszöni azokat az üzeneteket is, amelyekben a halálát kívánták, szerinte ezzel „nagyon szép kórképet adnak a mai magyar társadalomról”. Hozzátette, a kórházban töltött idejéről és az egészségügyi rendszerrel kapcsolatos tapasztalatairól részletes beszámolót, illetve vélemény fog írni.

Szegényebb lettem egy szervvel, gazdagabb négy lyukkal a hasamon, így megfogyva bár, de törve nem, megyek tovább, és készülök a szeptember 20-i budapesti demonstrációra, ami 17:00-tól fog kezdődni a Blaha Lujza téren, ahol beszédet fogok mondani, és ahol velem is találkozhattok majd.

– zárta bejegyzését Pankotai Lili.