18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Halottnak tettette magát egy nő, hogy túlélje saját férje késes támadását

2024.08.30. 13:21
Szétverte a fején a klopfolót és egy kést is majdnem beletört feleségébe egy férfi, aki betegesen féltékeny volt párjára, noha már korábban megromlott a kapcsolatuk és külön is éltek. A további bántalmazástól csak úgy tudott az asszony megmenekülni, hogy halottnak tettette magát. A vádlott öngyilkosságot is el akart követni, ezalatt a sértett segítséget tudott kérni a szomszédtól, aki értesítette a rendőrséget és a mentőket.

Egy férfi kis híján megölte feleségét, majd öngyilkossággal próbálkozott – tudatta a Debreceni Fellebbviteli Főügyészség.

A vádlott és a sértett házasok, a kapcsolatuk azonban hamar megromlott, gyakran veszekedtek, ezért az asszony a kislányukkal együtt elköltözött. A vádlott többször próbált a feleségével kibékülni, de beteges féltékenysége miatt az asszony ezt visszautasította.

2022. szeptember 29-én a közös gyermekük a vádlottnál töltötte az éjszakát. Az este folyamán a férfin elhatalmasodott a féltékenység, többször hívta feleségét telefonon, üzeneteket küldött neki, számonkérte, hogy hol és kivel van. Másnap reggel a sértett a férje házához ment a gyermekért. A férfi azonnal kérdőre vonta, hogy hol volt éjjel, majd rátámadt.

Először egy húsklopfolóval ütötte, aminek a feje az ütés erejétől letört. Ezután késsel szurkálta a hátát, és miután annak pengéje – a szúrás erejétől – szintén eltörött, egy másik késsel fejezte be tettét.

Ezt követően a hajánál fogva behúzta áldozatát a hálószobába, aki ekkor halottnak tettette magát. A férfi abban a hiszemben, hogy megölte a feleségét, abbahagyta a bántalmazást és öngyilkossággal próbálkozott. Eközben az asszony a házból kimenekült, és a szomszédtól segítséget kért, aki értesítette a mentőket és a rendőrséget.

A vádlott a bűncselekmény elkövetését beismerte.

A Nyíregyházi Törvényszék a férfit különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt 17 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte azzal, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható.