Vadai Ágnes nem adja fel, meghívta Polt Pétert a DK irodájába

2024.08.30. 12:51
Csütörtökön ugyan hiába látogatott a Demokratikus Koalíció (DK) két képviselője a Legfőbb Ügyészségre, hogy Polt Péterrel találkozzanak, a személyes beszélgetés meghiúsulása nem szegte kedvüket, ezúttal levelet írtak a legfőbb ügyésznek, hogy meghívják pártjuk irodájába beszélgetni.

Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció (DK) országgyűlési képviselője feltételhez kötötte és annak hiányában nem élt a legfőbb ügyésszel, Polt Péterrel való, általa kért személyes megbeszélés lehetőségével, azonban pénteken újabb kísérletet tett egy találkozó összehozására, és levélben hívta meg a legfőbb ügyészt a Képviselői Irodaházba. 

Mint arról hírt adtunk, Vadai Ágnes és Sebián-Petrovszki László képviselők csütörtökön meglátogatták Polt Péter legfőbb ügyész hivatalát, hogy személyesen kérdezzék többek között arról, ki rendelte meg Kiss László óbudai polgármester „megbuktatását”. A legfőbb ügyész azonban nem fogadta a Demokratikus Koalíció politikusait, mivel azok élőben közvetítették a közösségi médiában az eseményeket, ez pedig közlésük szerint „nem összeegyeztethető az országgyűlési törvénnyel”. 

„Mi már voltunk nála, azaz majdnem” – írta Vadai Ágnes ahhoz a Facebook-bejegyzéséhez, amelyhez csatolta a Polt Péternek küldött meghívót. 

Vadai Ágnes közölte, hogy jövő hét szerdán 15 órára várják a legfőbb ügyészt az irodájukba. A politikus azt írta, hogy a közvéleménynek joga van tudni, hogyan működik a közpénzből fenntartott ügyészség – vélhetően ezért közvetítették volna élőben a találkozót. 

Megnyugtatom legfőbb ügyész urat, akárhány szakértővel érkezik, mi be fogjuk Önöket engedni, Önről kép- és hangfelvételt sem készítünk, és nálunk a munkaidő sem jár le, mert 24 órában az állampolgárokért dolgozunk, tőlük kapjuk ugyanis a fizetésünket, ahogyan Ön is

– áll a meghívóban.