Nyilatkozatot írt a Madách Imre Gimnázium tantestülete

2024.08.31. 21:32
A nyilatkozatban kifejtették, hogy tovább folytatják azt a szellemiséget, amelyben Mészáros Csaba az elmúlt 24 évben vezette az iskolát.

A Madách Imre Gimnázium tantestülete Facebook-posztban tájékoztatott az iskolakezdésről. A posztot egy Janus Pannonius-idézettel nyitották: „Most, hogy gazdagságodból kicsi rész az enyém csak, mit tehetek mást, mint hogy megmutatom, ha erőm lesz: gondosan őrzöm a sok-sok jót, semmit se feledtem”.

A tanévet szeptember 2-án kezdik, és kiemelik, hogy számukra diákjaik a legfontosabbak, továbbá

a felmentés tényét és módját elfogadhatatlannak tartják.

Hozzáteszik, hogy Mészáros Csaba intézményvezető nélkül is tovább folytatják és megőrzik az elmúlt 24 év meghatározó alkotóelemeit, humánumot és diákközpontúságot, a gondolkodásra és alkotásra ösztönző légkört, a befogadó közösséget.

Az igazgató felmentése

Egy augusztus 8-án megjelent kormányrendeletben korlátozták az oktatási intézményekben többek között a mobiltelefonok használatát. A Madách Imre Gimnázium a rendelet egyik paragrafusára hivatkozva közölte, hogy nem veszik el a diákoktól a digitális eszközöket. A Belügyminisztérium emiatt nemrég felmentette pozíciójából Mészáros Csaba igazgatót. Az iskolánál már aznap tüntetés volt a döntés ellen.