A Tisza Párt szerint „gúnyos posztban” köszönte meg a Heim Pál Gyermekkórház az adományaikat

2024.09.01. 17:54
A kórházjárás után a Tisza Párt adománygyűjtést szervezett a Heim Pál Gyermekkórháznak, mert elfogadhatatlannak tartják, hogy a kórházi mosdók többségében nincs fertőtlenítőszer és toalettpapír. A kórház részéről szombaton meg is érkezett a köszönőposzt, de az Magyar Péter és Kulja András szerint gúnyosra és cinikusra sikeredett.

Mint megírtuk, a Tisza Párt néhány napja 200 liter kézfertőtlenítőt és 4000 tekercs toalettpapírt adott át a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézetnek, mert elfogadhatatlannak tartják, hogy Semmelweis Ignác hazájában a kórházi mosdók többségében nincs fertőtlenítőszer és toalettpapír.

Hozzátették, hogy a támogatóktól érkezett adományokkal szeretnék azonnal enyhíteni a kórházak működési nehézségeit, hogy az ott dolgozók megfelelő higiéniai körülmények között tudják a munkájukat végezni, a betegek pedig gyógyulni. „A Tisza Párt a nyilvánosság erejével kívánja a kormányt azonnali cselekvésre rászorítani” – állt a közleményben.

A gyermekkórház részéről a köszönet nem maradt el, de az Magyar Péter szerint egy kissé gúnyosra sikeredett. 

Tegnap délelőtt megérkezett a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet Üllői úti központjába a Tisza Párt adománya, melyet az átvételkor Dr. Fekete Ferenc orvosigazgató köszönt meg. Az adományt az adományozási eljárás befejezéséig abba az eddig is csaknem teli raktárba szállítottuk, ahol a kórház által vásárolt és a KEF által szállított kézfertőtlenítőket és WC-papírokat tároljuk

– áll a posztban. 

Magyar Péter üzent a kórházigazgatónak

A Tisza Párt elnöke szerint: „A Heim Pál Gyerekkórház főigazgatójának, Nagy Anikó volt fideszes egészségügyi államtitkárnak a reakciója a Tisza Párt adományaira jól mutatja, hogy a szervilizmusnak és a NER-es hatalmi gőgnek nincs határa. Pont ez lesz a bukásuk egyik oka.”

Magyar Péter vasárnap reggeli bejegyzésében úgy fogalmazott, pártja jó szándékkal gyűjtötte a több száz liter fertőtlenítőszert és a majd 5000 guriga WC-papírt, miután pár hete azzal szembesültek, hogy a nagy múltú gyermekkórház várójában, ahol naponta több száz (sokszor fertőző) gyermek megfordul, nincs fertőtlenítőszer és WC-papír a mellékhelyiségben.

A pártelnök úgy véli, gúnyosra sikeredett a kórház vezetése által kirakott poszt, mivel azt írták, abba a raktárba helyezték el az adományokat, ami eddig is tele volt. Magyar szerint azonban a raktár ottjártakor egyáltalán nem volt tele, és még meg is kérdezte az egyik kollégát, hogy van-e másik raktár, mert egy nagy kórházhoz képest rendkívül kevésnek tűnt, amit ott láttak.

Ha valóban tele volt a raktár, akkor miért voltak üresek a mosdóhelyiségek? A feltöltött raktár »bemutathatósága« a fontosabb, vagy a fertőzések megelőzésére szolgáló minimális higiéniás feltételek biztosítása a beteg gyermekek és szüleik számára? Legalább Takács Péter államtitkártól sikerült begyűjteni egy lájkot. Megérte?

– tette fel a kérdést a kórház főigazgatójának Magyar Péter. 

Kulja András EP-képviselő is úgy vélekedik, hogy a Heim Pál Gyermekgyógyászati Intézet Igazgatója, a Fidesz-kormány volt egészségügyi államtitkára cinikus és lekezelő posztban köszönte meg a Tisza Párt és a magyar emberek adományát. Ezért arra kérte az igazgató asszonyt, hogy ha valóban tele van a raktár, akkor segítse ki a velük szemben lévő Dél-pesti Centrumkórház Szent István Telephelyének betegellátó részlegeit.

Ahogyan arról az Index is beszámolt Magyar Péter és Kulja András nemrég bejárták a magyar kórházakat, ellenőrizték a kórtermeket, és megmérték a műtők hőmérsékletét, az akció azonban nem nyerte el mindenki tetszését.